Hasan Yalçın Yayla'dan Müdür Yardımcılığı Müjdesi

Hasan Yalçın Yayla'dan Müdür Yardımcılığı Müjdesi

Hasan Yalçın Yayla'dan Müdür Yardımcılığı Müjdesi

Sami Aydoğan / www.memurpostasi.com 

MEB, yönetici görevlendirme yönetmeliğinde 27 Ocak 2016 tarihinde önemli bir kaç değişiklik yapmıştı. En önemli değişiklik 4 yılını dolduran müdür yardımcılarına ilişkindi. 

Yapılan yeni düzenlemeye göre, 4 yılını dolduran müdür yardımcılarının görev süresi 4 yıl daha uzatılabilecektir.

Bu değişiklik, mevcut müdür yardımcıları tarafından olumlu karşılanmış, 4 yılın sonunda bir 4 yıl daha görev yapabilme olanağı tanınmıştır. 

Geçiş Döneminde Görev Süresi Uzatılamayanların Sorunu

Ancak; özellikle eski yönetmeliğin Danıştay tarafından iptal edilmesi sonrasında başlayıp, yeni yönetmeliğin yayınlanma tarihine kadar geçen geçiş sürecinde (Haziran 2015-Ekim 2015) 4 yıllık görev süresini dolduran müdür yardımcıları, görev süreleri uzatılmayarak - ortada iptal edilmiş bir yönetmeliğin olması nedeniyle mağdur olmuşlardı. 

MEB Yönetici Görevlendirme yönetmeliğinde son yapılan değişiklikle, 4 yıllık görev süresi dolan müdür yardımcılarına bir 4 yıl daha görev süresinin uzatılması imkanı sağlanması; yukarıda ifade ettiğimiz Haziran 2015-Ekim 2015 tarihleri arasındaki geçiş sürecinde görev süreleri dolan ve mağdur olan müdür yardımcıları için umut oldu. 

Eğitim-Bir-Sen, MEB Yetkililerinden Sorunun Çözümünü Talep Etti

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Memurpostasi.Com'a yapmış olduğu açıklamada konu hakkında şu bilgileri verdi;

"MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde son yapılan değişiklikle, mevcut müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının sınava girme zorunluluğu mağduriyeti kısmen çözüm bulmuştur. Ancak, MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin Danıştay tarafından iptal edilmesi ile yeni yönetmeliğin yayın tarihi arasında geçen sürede 4 yıllık görev süreleri dolan ve yöneticilik görevlerinden ayrılmak zorunda kalan müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları mağdur olmuştur.

Esasen yeni yönetmelik incelendiğinde, MEB tarafından yapılacak küçük bir düzenleme ile bu dönemde mağdur olan yöneticilere de, tıpkı şu anda 4 yıllık görev süreleri dolan yöneticilere tanınan görev süresinin uzatılma hakkı gibi bir hak tanınmasında sakınca gözükmemektedir. 

Konuyu MEB nezdinde en etkili biçimde gündeme getirmiş, sorunun çözümü için gerekli başvurumuzu yapmış bulunuyoruz. 

Temennimiz; MEB'in bu mağduriyetin çözümü noktasında harekete geçip, vakit kaybetmeden gerekli düzenlemeyi yapmasıdır."

Sami Aydoğan / www.memurpostasi.com Özel haber 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum