Havalar nasıl olacak? Haritalı

Havalar nasıl olacak? Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Sakarya, Tokat ve Diyarbakır çevreleri ile Siirt'in kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta v

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Güney Ege ve Batı Akdeniz'de mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde (Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin ile Samsun'un doğu kesimleri) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, heyelan, lokal dolu, yıldırım, kuvvetli rüzgar) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. Orta ve Doğu Karadeniz'de uzun süredir devam eden ve önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların toprağı doygun hale getirmesi ve düşecek yağışların hızla yüzey akışına geçerek sel, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara sebep olması beklendiğinden başta Rize ve Ordu olmak üzere Samsun ve Trabzon'un doğu kesimleri ile Giresun ve Artvin'in kıyı kesimlerindeki vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.