Haydar Urfalı, Asrın Afetinin Yıl Dönümü Dolayısıyla Kahramanmaraş’ta

Haydar Urfalı, Asrın Afetinin Yıl Dönümü Dolayısıyla Kahramanmaraş’ta

Genel Sekreterimiz Haydar Urfalı 5-7 Şubat 2024 tarihleri arasında geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen asrın afetinin yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve konfederasyonumuza bağlı...

Genel Sekreterimiz Haydar Urfalı 5-7 Şubat 2024 tarihleri arasında geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen asrın afetinin yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve konfederasyonumuza bağlı sendika Genel Başkanları ile Kahramanmaraş’ta ziyaretlerde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Önder Kahveci ve Genel Sekreterimiz Haydar Urfalı, konfederasyonumuza bağlı sendika Genel Başkanları ile birlikte ilk olarak, Kapıçam Mezarlığı’nı ziyaret ederek, deprem şehitlerimiz için dualar edip yakınlarına sabırlar diledi.

Aynı gün Kahveci, Urfalı ve beraberindekiler MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç’u da ziyaret ederek, bölgedeki son gelişmeler hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Ayrıca, heyet Kahramanmaraş İl Temsilciliği hizmet binamızın açılışını da gerçekleştirdi.

Daha sonra Kahveci, Urfalı ve Genel Başkanlar Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine geçerek, rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım’ı makamında ziyaret etti.

Aynı günün akşamı heyet Türkiye Kamu-Sen Kahramanmaraş İl Temsilciliği ve Türk Sağlık-Sen temsilcileri ile 6 Şubat 2023 tarihinde hayatını kaybedenlerin anısına düzenlenen anma programına katıldı.

Urfalı Kahramanmaraş ziyaretleri kapsamında Kahramanmaraş 2 No’lu Şube Başkanı Bayram Doğan ve yönetimi, ilçe temsilcileriyle buluşarak, değerlendirme ve istişarelerde bulundu. Ayrıca, Urfalı İlçe Milli Eğitim Müdürlerini ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunları hakkında hasbihal etti.

Ziyaretlerin son gününde ise Urfalı, Kahramanmaraş 1 No’lu Şube Başkanı Ziya Yenipınar ve yönetimi ile birlikte okul-kurum ziyaretlerinde bulundu.

11 Şubat depreminden etkilenen vatandaşlarımıza bir kere daha Allah’tan rahmet, yaralananlara ve Türk milletine geçmiş olsun dileklerini ileten Urfalı, “Allah ülkemizi ve tüm insanlığı her türlü afetten, felaketten muhafaza eylesin, bir daha böyle acılar yaşatmasın.” dedi.

Depremin ilk anından itibaren Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak tüm imkânları ile yaraların sarılması için seferber olduklarını belirten Urfalı, “Başta Türkiye Kamu-Sen teşkilatları olmak üzere depremin ilk anından itibaren Türk milletinin erdemli, asil ve gayreti ile büyük bir millet olduğunu bir kez daha göstermiştir. Sendika olarak asrın felaketinde, hem nakdi ve hem ayni yardımlarımız ile her zaman bölge halkı ile el ele olduk. Dün olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Kamu-Sen olarak bölge halkının yanında olacağız.” diye konuştu.

Afet Tazminatının bölgedeki son depremzedenin mağduriyeti giderilinceye kadar devam etmesi gerektiğini söyleyen Urfalı; “Hatırlanacağı gibi Konfederasyon olarak deprem bölgesinde görev yapan kamu çalışanlarına “Afet Tazminatı” ödenmesini dile getiren ilk kuruluş olmuştuk. Nitekim bu talebimiz devletimiz tarafından eksik yanları da olsa kabul görmüştü. Bu noktada Türkiye Kamu-sen olarak talebimiz; Afet Tazminatının bölgedeki son depremzedenin mağduriyeti giderilinceye kadar, süre sınırı olmaksızın devam etmesidir.” dedi.

Eğitim çalışanlarının barınma sorununun giderilmesi gerektiğini söyleyen Urfalı, “Bilindiği gibi deprem bölgesinde okullarımız çok fazla zarar görmedi. Ancak barınma sorunundan dolayı bölgede “Geçici göç” yaşandı. Deprem öncesinde 11 ilimizde 3 milyon 706 bin 466 öğrenci vardı. Öğrencilerin büyük çoğunluğu yakın illere sevk edilmek durumunda kalındı. Ama gelinen noktada 3 milyon 366 bin 546 öğrencimiz geri geldi. Deprem öncesinde 11 ilimizde derslik sayımız 119 bin 200 idi. Depremde sonrasında ise 12 bin 219’u kullanılamaz halde idi. Okulların normale dönmüş olması aslında hayatın normal akışına devam ediyor olmasının en somut göstergesidir. En acil yapılması gereken derslik ihtiyacının ve eğitim çalışanlarının barınma sorununun giderilmelidir.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.