Hedefteki 3 bakan değişiyor iddiası!

Hedefteki 3 bakan değişiyor iddiası!

Erdoğan'ın kabinesinde 3 isim hedefte iddiası: Faturayı onlara kesecek Orman yangınlarıyla eleştiri oklarının hedefinde olan AK Parti iktidarı, kabine değişikliği için üç ismi görevden alacağı iddia ediliyor.

Orman yangınlarıyla eleştiri oklarının hedefinde olan AK Parti iktidarı, kabine değişikliği için üç ismi görevden alacağı iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kulislerde yer alan haberlere göre son dönemde iktidarın başarısızlığının faturasını 3 bakana keseceği öne sürülüyor.

Erdoğan'ın çizgisinde değiştirme olmayacağı belirtilirken söz konusu başarısızlığı bakanlara kesecek olması ise dikkat çekiyor.

Türkiye'de derin bir ekonomik krize neden olan Erdoğan liderliğindeki AK Parti'nin son dönemde, özellikle orman yangınlarında yaşanan başarısızlıklarla odak haline gelmesi kabine değişiklğini gündeme getirdi.

BAKANLAR; SELÇUK, KOCA VE PAKDEMİRLİ

BirGün’den Zilan Akay’ın haberine göre, AK Parti'de yaşanan başarısızlıklar, kabinede gidecekler arasında üç ismi öne çıkartıyor. Bunlardan biri olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk olarak görülüyor ve istifasına dair haberlere yalanlanma gelmemesi ise önemli bir detay olarak duruyor. Kabine dışı olması beklenen diğer iki isim de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Tarım ve Orman Bekir Pakdemirli. Hem Bakan Koca’nın hem de Bakan Pakdemirli’nin önümüzdeki süreçte görevden alınması bekleniyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’e istifalar ilgili soruya, “Cumhurbaşkanı’mızın takdirinde bir konu bu. Ne zaman, nasıl yapılacağı tamamen Cumhurbaşkanı’mızın takdiridir” yanıtını vermesi meselenin gündemde olduğunu gösteriyor ancak kısa sürede bir değişiklik beklenmediği de iddia ediliyor.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın planındaki kabine değişikliği bu isimlerle sınırlı değil gibi görünüyor. Ciddi oy kaybı yaşayan Cumhur İttifakı'nda uzun süredir eriyen seçmen kitlesini korumak için kabine değişikliği çözüm önerileri arasında yer alıyor.

KABİNE SENARYOLARINDA BAZI İSİMLERİN SON DURUMU?

Kabine senaryolarında bazı isimlere dair son durum şu şekilde:

" Süleyman Soylu: AK Parti içinde ciddi rahatsızlığa yol açtığı biliniyor. Erdoğan’ın yenilenme görüntüsünde ilk gidecekler arasında yer alıyor. Süleyman Soylu kendisiyle ilgili bu durumun farkında. Erdoğan ve AK Parti dışında bağımsız bir tavır sergilemeye devam ediyor.

Hakan Fidan: Soylu sonrası bakanlık için adı geçiyor. İçişleri Bakanı olmazsa da kabinede olacağı yüksek sesle konuşulmaya başladı.

Hulisi Akar: Etkisi artıyor. Kabinede güçlendi. Yeni dönemde daha da öne çıkması bekleniyor.

Mevlut Çavuşoğlu: Uzun süredir Erdoğan’ın dış politikasını yürüttü. Değişen dış politika ekseninde sıkıntı yaşayabileceği konuşuluyor.

Berat Albayrak: Geri dönmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ekonomi yönetiminde etkisi devam ediyor. Geniş bir kabine revizyonunda pozisyonun resmileşmesi bekleniyor."

 

Kaynak : Milli Gazete

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.