Her okul, bedava dershane olacak

Her okul, bedava dershane olacak

Artık öğrenciler sınavlara okullardaki kurslarda hazırlanacak. Kurslar ders saatleri dışında saat 22.00'ye kadar, yetkin öğretmenler tarafından ve en fazla 20'şer kişilik sınıflarda verilecek

Dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin ardından devletin öğrenci ve mezunlara vermeyi sınava hazırlık için okullarda ücretsiz kurs açacak. Söz konusu kurslarla ilgili hükümleri içeren Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi şu düzenlemeleri getiriyor: 
 Kurslar, fizikî kapasitesi ve öğrenci/ kursiyer potansiyeli yeterli olan resmî ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, ortaöğretim kurumları ile halk eğitimi merkezi müdürlükleri bünyesinde açılacak. 
 Birinci dönem ve yıllık planlanan kurslar en geç ekim ayının ilk gününde, ikinci dönem için planlanan kurslar ise mart ayının ilk gününde başlatılacak. 
 Örgün eğitim kurumlarında açılacak kurslarda 1 dersten dönemlik açılan kurs süresi 36, yıllık açılan kursun süresi ise 72 saatten az olamayacak. 
 Okullardaki kurslar, çalışma günlerinde ders saatleri dışında saat 22.00'ye kadar yapılabilecek. İhtiyaç duyulması halinde cumartesi, pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde de açılabilecek ve bir kurs saatinin süresi 40 dakika olacak. 
 Kurs merkezinin imkânları ölçüsünde her bir kurs günü 2 saatten az, 8 saatten çok olmamak üzere haftanın değişik günlerine dağıtılabilecek. Ancak, bir güne aynı dersten 2 saatten fazla ders konulamayacak ve kurslar en geç saat 22.00'de sona erdirilecek. 
 Kurslarda yararlanılacak temel kaynaklar ders kitaplarından oluşacak. 
 Her bir kurs programına devam edecek öğrenci veya kursiyer sayısı 10'dan az; bir kursun sınıf mevcudu ise 20'den fazla olamayacak. 
 Öğrenci veya kursiyer ve veliler ders seçimiyle birlikte öğretmen tercihinde de bulunabilecekler. 
 Açılacak kurslarda görev almak isteyen öğretmenler, ders yılı başında kurs merkezi müdürlüğüne başvuracaklar ve kurs merkezi, başvuru yapan öğretmenler arasından öncelikle; bilgi ve tecrübesi ile branşında deneyim kazanmış, öğretme yöntem ve tekniklerine hakim, teknolojik araç-gereçleri eğitim ortamında kullanabilen öğretmenlerden seçilecek. 
 Kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunlu olacak. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak altıda birine devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinecek. Öğrenciler aynı dönemde başka bir kursa devam edemeyecek. 
 Kurslara katılan öğrencilerin kazandıkları bilgi ve becerileri ölçmek amacıyla kurs merkezinde kurs saatleri içinde her ay değerlendirme yapılacak. Değerlendirme sonuçları analiz edilerek, eksikliği görülen konular tamamlanacak. 
 Hazırlanan yönergeye göre kursta görevli yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders ücretlerine ilişkin hususlar, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin Toplu Sözleşme ile Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar kapsamında belirlenecek. 

AVCI: BAŞÖRTÜSÜNÜ MAGAZİNE ETMEYELİM
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dün İstanbul Feshane'de katıldığı etkinlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avcı, iki gün üst üste başörtüsü konusundaki tereddütleri açıklığa kavuşturacak açıklamaları yaptığını ifade ederek, "Artık bu konunun böyle magazine edilmesine de müsaade etmemek lazım" dedi. 

SAFURE CANTÜRK-SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum