Herkes biliyor kimse açıklamıyor

Herkes biliyor kimse açıklamıyor

Herkes biliyor kimse açıklamıyor

Peker’in iddialarının ardından İçişleri Bakanı’nın ‘10 bin dolar alan siyasetçi’ ifşasıyla gündem ‘O isim kim?’ sorusuna kilitlendi. Soylu, üç hafta sonra TBMM Başkanı’na ‘600 vekilden biri değil’ bilgisini verdi. Şentop “İsim yok” dedi. Dosya savcı masasına da gitti. Ancak kapı ardındaki trafiğe rağmen açıklama yapılmadı. Kamuoyundan ortak çağrı geldi: İddia çok vahim. Bilenler bildiklerini açıklasın, sis bulutu dağılsın.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları sonrası İçişleri Bakanı ‘10 bin dolar alan siyasetçi var’ dedi. Vahim çıkış sonrası ‘O isim neden saklanıyor’ tepkileri geldi.

Belirsizlik sürerken Soylu “Ben de açıklanmasını istiyorum” ifadesini kullanan TBMM Başkanı’na sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. 24 saat sonra konuşan Şentop “27 Mayıs’ta yazdığım mektubun cevabını getirdi. Kastettiği kişi vekil değil. Bir isim de yok” dedi.

ADALET BAKANI: YARGININ GÖREVİ İDDİALARIN ÜSTÜNE GİTMEK

Adalet Bakanı Gül ise “Yargının görevi iddiaların üstüne gitmek. Kim hangi belgeyi verecekse adliyelerin kapısı açık” diye konuştu. Üç haftalık sürecin sonunda eskileri kalkmadığı gibi yeni soru işaretleri oluştu.

CHP’li Engin Özkoç “Soylu, Meclis Başkanı’yla paylaşmıyorsa bu devlet adına ayıp” dedi. Çürümeyi yansıtan ve 10 bin dolarla birlikte 750 milyon doların da arasında bulunduğu iddialarla ilgili belirsizliklerin giderilmesi gerektiği belirtildi.

‘10 BİN DOLAR’ YARGIDA SİS BULUTU HÂLÂ ORTADA

Peker’in hedef aldığı Soylu, bir siyasetçinin mafyadan 10 bin dolar aylık aldığını söylemişti. 28 gündür devam eden “Kim bu siyasetçi” tartışması sürerken İçişleri Bakanı’nın savcılığa bilgi verdiği, Şentop’a “Şu an vekil değil” dediği belirtildi. Ancak yetkililerin bildiği isim kamuoyuna açıklanmadı.

Türkiye, suç örgütü lideri Sedat Peker’in 2 Mayıs’tan bu yana yayınladığı videolar ve paylaşımlarında ortaya attığı iddiaları tartışıyor. Siyaset-mafya-ticaret üçgenindeki kirli ilişki ağına dair vahim suçlamalar ve ifşaatlar içeren ifadeler karşısında kamuoyu yargı sürecinin başlatılmasını bekliyor.

Ancak Peker’in her geçen gün artan ve yanıtsız kalan yeni soruların oluşmasına neden olan iddiaları karşısında iktidar gibi yargı da sessizliğini koruyor. Peker’in kendisini hedef almasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir siyasetçinin mafyadan 10 bin dolar aylık aldığını iddia etmişti. Söz konusu kişinin adını vermekten imtina eden Soylu, bu kişinin adını savcılığa ileteceğini belirtmişti.

Okların AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk’e çevrildiği süreçte Peker, Külünk dahil AK Partili siyasetçilere seçim dönemlerinde çok daha yüksek miktarda para aktardığını ileri sürmüştü. Siyaset “10 bin dolar alan kim” sorusuna yanıt ararken muhalefet, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a yönelik çağrıda bulunmuştu.

“Muhatabı ben değilim. Ben de açıklanmasını istiyorum” diyen Şentop da 27 Mayıs’ta Soylu’ya gönderdiği yazıda, tüm bilgi ve belgelerin Meclis Başkanlığı’na gönderilmesini talep etmişti. Son olarak önceki gün Soylu, Şentop’u makamında ziyaret etti. Sürpriz görüşmenin yarım saat değil 1.5 saat sürdüğü belirtildi.

Soylu’nun, Şentop ile gerçekleştirdiği görüşmede ‘10 bin dolar alan siyasetçi’nin şu andaki 600 milletvekilinden biri olmadığını söylediği öğrenildi. Soylu’nun ayrıca söz konusu isimle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bilgi verdiği bildirildi. Şentop da Soylu’nun kendisine verdiği mektupta isim olmadığını, 10 bin doları alanı bilmediğini söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise “Yargının görevi iddiaların üstüne gitmektir. Kim hangi belgeyi verecekse adliyelerin kapısı açıktır” açıklaması yaptı.

Gül “Suç varsa, delillerle ortaya konuyorsa yargıdan beklenen hukukun gereğini yerine getirmesidir. Suç ihbarı Cumhuriyet savcılarına tanınan yetkidir, hiçbir kurum ‘dava aç açma’ diye telkinde bulunamaz” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise şunları söyledi: “TBMM Başkanı’nın bilgi vermesi bir zorunluluktur. İçişleri Bakanı’nın da bu ismi ihbar etmesi bir sorumluluktur. Sezgin Baran Korkmaz denilen zat, rüşvet verdiğini söylüyor.

Bir cesur savcının resen soruşturma başlatması lazım. 6 bin 500 savcı var, ölü taklidi yapıyor. Türkiye’de adalet derin bir uykuda. Merkez Bankası, Ruhsar Pekcan, 10 bin dolar, 10 milyon euro süreci... Böyle bir tabloda AK Parti yeni yargı paketini Meclis’e sunacak. Pakete gerek yok. 6 bin 500 savcıyı özgürleştir yeter.”

SIRA 10 MILYON EURODA

Türkiye’den kaçan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon Euro istediği iddia edilen Veyis Ateş, HaberTürk TV’den istifa etti. Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre; Ateş’in savunma vermek yerine istifa etmeyi tercih ettiği belirtildi.

Peker, 6 Haziran’da yayınladığı 9’uncu videoda, Ateş’in Korkmaz’a ait otelde ücretsiz kaldığını ve kara para aklamakla suçlanan firari iş insanı için arabuluculuk yaptığını ileri sürmüştü. Ateş ve Korkmaz arasındaki görüşmeye ilişkin ses kaydı ve Korkmaz’ın 12 gazeteciyi maaşa bağladığı iddiasının da aydınlatılması yönünde kamuoyunda beklenti oluştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.