Hukuk birincisi avukatın mülakatta 'torpil' isyanı

Hukuk birincisi avukatın mülakatta 'torpil' isyanı

Genç bir hukukçunun Hakimlik-Savcılık sınavları ile ilgili isyanı, Türkiye'nin en can yakıcı sorunlarından biri olan atamalarda 'liyakat' kriterindeki aksaklığı bir kere daha gündeme getirdi. Mahpare Tanın, üç kez girdiği Hakimlik-Savcılık sınavlarının...

Hukuk fakültesini birincilikle bitiren ve yüksek lisans yapan genç avukat Mahpare Tanın, hakimlik ve savcılık sınavlarını dereceyle kazanmasına rağmen mülakatlarda hiç bir gerekçe sunulmadan elenmesi sonrası sosyal medyada isyan etti. Avukat Tanın'ın isyanı devlet kadamelerinde liyakatın ne kadar da önemli olduğunu bir kez daha gündeme getirdi.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesini okul birinciliği ile bitirip hakim ve savcılık sınavına giren, ilk sınavda 18 bin 753 kişi aday arasında 127'nci sırayı alan, ikinci sınavda ise yaklaşık 10 bin kişi içinde 205'inci olan avukat Mahpare Tanın, hakimlik savcılık mülakatında hiç bir gerekçe sunulmadan elendi. Anadil seviyesinde İspanyolca ve iyi derecede İngilizce bildiğini de belirten genç Avukat Tanın, hakim ve savcılık sınavında yaşadığı süreci sosyal medyada şu paylaşımla duyurdu: "Elendiğimi diğer sınavdan bir gün önce öğrendim. Ağlaya ağlaya sınava girip ikinci sınavda da yaklaşık 10 bin kişi içinde 205. oldum. Yine elendim. Bu yıl hiç çalışmadan girdim yine kazandım ve elendim. FETÖ'cü değilim, terörle bağlantım yok. Peki neden mi elendim? Çünkü siyasi parti üyesi ya da tarikatlı dayım yok, hiçbir cemeaate bağlı değilim! Hakim savcı alırken bile torpil yapılıyor bilinsin istedim. İyi geceler, uyumaya devam edelim." Aynı zamanda biyokimya bölümünü de ilk üniversitesi olarak bitiren Tanın 1 bin 753 kişi arasında 127'nci olduğu sınavda 90 puan aldığını da belirtti.

Paylaşımından dolayı kısa sürede on binlerce kişi tarafından destek gören Mahpare Tanın, sosyal medya hesabından sınav sonuç belgelerini ve aldığı puanların belgelerini de yayınladı. Ayrıca Tanın , paylaşımı sonrası kendisine yönelik verdiği bilgiler gerçek değil eleştirileri sonrası okul birinclik belgesini de hesabından duyurdu. Tanın paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Bazıları tereddüt ettiğini belirtmiş. Hukukçu olmak belgelerle cevap vermeyi gerektirir. Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2016 Dönem Birincisi olduğum, Ege Üniversitesi 2009 mezunu olduğum fakültelerden teyit edilebilir."

Karar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.