Hükümete "15 Temmuz Sulandırılmasın" Talebi

Hükümete "15 Temmuz Sulandırılmasın" Talebi

“15 Temmuz öncesi ve 15 Temmuz sonrası. Fetö terör örgütü ile mücadeleye elbette saygı duyuyoruz, ancak bu işin bir takım mahfiller ve art niyetli kişiler tarafından da sulandırılmaya çalışıldığını görmek ve tedbir almak zorundayız”

Genel Başkan İsmail Koncuk, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, “15 Temmuz öncesi ve 15 Temmuz sonrası. Fetö terör örgütü ile mücadeleye elbette saygı duyuyoruz, ancak bu işin bir takım mahfiller ve art niyetli kişiler tarafından da sulandırılmaya çalışıldığını görmek ve tedbir almak zorundayız” diyen Koncuk,  darbe girişimiyle mücadeleyi bahane ederek, ortalığı karıştırmak isteyenlere müsaade edilmemesini istedi.

Genel Başkan açıklamasında şunları ifade etti: 
“Bu işte bir yanlışlık var.15 Temmuz'da aşağılık bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Allaha şükür, bütün siyasi partilerimiz, TSK içindeki vatansever askerlerimiz ve milletimizin cansiparane, cesaretli mücadelesi ile ülkemizi işgal planı püskürtülmüştür. Allah bir daha böyle ihanetlerle ülkemizi karşı karşıya getirmesin. 

Demokrasimize, ülke ve milletimizin bağımsızlığına yönelik bu hain tehdide, aklı başında herkes, her siyasi görüşten vatansever karşı durmuş ve bu duruş, ülkemizde, son yıllarda, gerçekten çok ihtiyaç duyduğumuz bir birlik ve beraberlik havasını yaratmıştır. 

Bu hava, gerek demokrasi mitinglerinde, gerekse Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitinginde zirveye çıkmıştır. 
Büyük bir bedelin sonucunda oluşan, bu birlikteliğe herkes katkı vermek zorundadır. Bu konudaki en büyük sorumluluk ise, şüphesiz siyasi iktidara aittir. 

O halde, tam burada iki dönemi ayrı ayrı değerlendirmek gerekmektedir.15 Temmuz öncesi ve 15 Temmuz sonrası. Fetö terör örgütü ile mücadeleye elbette saygı duyuyoruz, ancak bu işin bir takım mahfiller ve art niyetli kişiler tarafından da sulandırılmaya çalışıldığını görmek ve tedbir almak zorundayız. 

Sayın Cumhurbaşkanının kendisine hakaret ettikleri iddiası ile açtığı tam 4 bin davadan feragat ettiğini herkesçe malum olduğu halde, 15 Temmuz öncesinde facebook ve twitter sayfalarında Hükümetin manevi şahsiyetini tahkir etmek, devlet büyüklerine hakaret etmek, Hükümeti eleştiren siyasi yorumlar yapmak vb. iddialarla 2013, 2014, 2015 yıllarına ait paylaşımları bugün gün yüzüne çıkararak, bu konuda soruşturma dahi açmadan açığa almaları izah etmek mümkün değildir. Kaldı ki, OHAL yasasından çok önceleri yapılan eleştiri mahiyetindeki bu paylaşımlar OHAL Kanunu ile değerlendirilemez. Yanlışlıkları elbette eleştireceğiz, bugün de, yarın da. Kaldı ki, Sayın Numan Kurtulmuş ve bir çok siyasetçi artık sendikal vb ayrım yapılmayacağını bir anlamda itiraf ve ilan etme gereğini duymaktadır. 

Kamuda her çeşit ihanet odaklarına göbek bağı ile bağlı olanlar ortada dururken, vatansever insanların 15 Temmuz'dan önce eleştiri kapsamındaki sanal alem paylaşımlarını dedektif gibi arayanlar, ihbar edenler oluşan birlik ve beraberlik havasına bilerek ya da bilmeyerek zarar vermektedir. Bunu yapanlar ya ihanet örgütlerinin, ortalığı karıştırmak isteyen taraftarları ya da bir şey yaptığını zanneden yandaş takımıdır. 

Türkiye Kamu Sen olarak, başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere, Sayın Başbakan ve tüm bakanların oluşan bu birlik be beraberlik ortamının bozulmaması adına tüm kurumları uyarması gerektiğine inanıyoruz. 

15 Temmuz öncesindeki, eleştiri kapsamındaki tartışmaları istismar ederek, 15 Temmuz sonrasına taşıyarak, bundan nemalanmak isteyenler ancak işi sulandırmak, karıştırmak isteyenlerdir. Bu tür art niyetli insanlara fırsat verilmemesi için her türlü tedbir alınmalıdır"
 
Saygılarımla.
 
İsmail KONCUK
Genel Başkan 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum