Hükümetin 180 günlük eylem planı açıklanacak

Hükümetin 180 günlük eylem planı açıklanacak

Hükümetin 1 Temmuz ile 31 Aralık tarihlerini kapsayacak 180 günlük yol haritası için Başbakanlık'ta yoğun bir mesai devam ediyor

İsmail Sonsuz

Hükümetin 1 Temmuz ile 31 Aralık tarihlerini kapsayacak 180 günlük yol haritası içinBaşbakanlık'ta yoğun bir mesai devam ediyor.

Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre; Her bakanlık, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Vatandaşa değmeli, sokağın ekonomisini canlandırmalı" olarak tanımladığı 100 projesini Başbakanlığa sundu.

Cumhurbaşkanlığı bürokratları, Başbakanlık bürokratları ve müsteşarların bulunduğu değerlendirme kurulu bakanlardan gelen 6 aylık planları ve ekstradan 1 yıllık planları tek tek değerlendirdi. Onay verilen ve uygun bulunan projeler bir havuzda toplandı.

Havuzda toplanan projelerden yılsonuna kadar hayata geç irilecek olanlar Hükümetin eylem planı olarak açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 180 günlük eylem planının uygulanma aşamasını hem Cumhurbaşkanlığında hem de AK Parti Genel Merkezi'nde oluşturulan İcraat Takip Kurulu ile adım adım takip edecek.

Hem Külliye'deki ekip, hem de Genel Merkezdeki ekip yol haritasında belirlenen takvimlendirmeye ilişkin, belli aralıklarla hazırladıkları raporları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verecek. Bu raporlarda, hangi bakanlıklarda hangi aksamalar yaşanıyor, kim takvime uymuyor tek tek belirtilecek. Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı, Hükümet ve AK Parti sürekli koordinasyon halinde olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün ya da önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen 180 günlük yeni eylem planının en önemli ayağını, ekonomi alanında atılacak adımlar oluşturuyor.

Türkiye

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.