İbadi'den küstah Türkiye çıkışı: Bedelini öderler

İbadi'den küstah Türkiye çıkışı: Bedelini öderler

Irak Başbakanı İbadi, 'Türk Silahlı Kuvvetleri Irak'a pervasızca girdiği takdirde bedelini ödeyecektir' dedi.

Irak Başbakanı İbadi, TSK'nın Irak'tan izin almadan Musul'a müdahale etmesinin 'ülkeye saldırı'sayılacağını, Türkiye'yle savaşmak istemediklerini, ancak gerekirse kendilerini savunacaklarını söyledi.

Irak Başbakanı Haydar El İbadi bu akşam Musul'a bağlı Telafer ilçesinden bir heyeti kabul etti. Irak devlet televizyonu El Irakiye'de yayınlanan görüşmede, İbadi, "Telafer'i çok yakında kahraman güçlerimiz geri alacaktır ve zaferimiz tüm iyilerin kötülere karşı zaferi olacaktır. Telafer'in birlik olması bizim için önemlidir" dedi. İbadi, konuşmasının devamında Türkiye ile ilgili ise şunları konuştu: "İki komşu devlet arasında savaş olursa bu savaşta iki devletin de karı olamaz, çünkü bu savaş uzak bir ülke ile değil. Çatışma ve anlaşmazlıklar devam ederse iki halkın da kaybı olur ve her iki ülke zarar görür. Bu yüzden savaşa istekli değiliz" şeklinde konuştu.

"BUNLARIN TEK AMACI TÜRKİYE'Yİ KRİZE SÜRÜKLEMEK"

"Bazıları kendilerinin Iraklı olduklarını iddia ediyorlar ancak Türkleri bize karşı devamlı tahrik ediyorlar ve iki devleti birbirine salmak için gayret gösteriyorlar" diyen Başbakan İbadi, "Bu bana çok şaşırtıcı geliyor. Türkiye ile diplomatik kanallar açtık ve konuyu sakinleştirmek için diyalog korduk ve bu vesileyle bazılarının yalan bilgiler aktardığını keşfettik. Bunların tek amacı Türkiye'yi krize sürüklemek. Bunlar Türkiye Irak'a geldikten sonra başa geçmeyi hayal ediyorlar, DEAŞ ile yaptıkları hatayı şimdi yine tekrarlıyorlar.

Zaten DEAŞ'in Musul'a girişini bunlar kolaylaştırmıştı. Türkiye dahil her devletin sabit bir yöntemi vardır; kendi çıkarını düşünür, onun bunun hatırı için ordusunu başka ülkeye sokarak feda etmez. Şu ana kadar Türkiye ile çatışmayı önlemek için büyük çaba sarf ediyoruz. Ama açıkcası, Allah göstermesin, eğer Türk Silahlı Kuvvetleri Irak'a pervasızca girdiği takdirde bedelini ödeyecektir. Iraklılar birliktir ve birlikte bu saldırıya karşı duracaklardır. Bu toprak ve egemenlik bizimdir" ifadelerini kullandı.

"IRAK'IN EGEMENLİĞİNE SAYGI GÖSTERMEDEN ZORLA GİRMEK, SALDIRIDIR"

İbadi Türkiye'ye seslenerek, "Sadece biz sizi istediğimizde ve size ihtiyaç duyduğumuzda bir arkadaş, müttefik ve komşu olarak gelip misafirimiz olursunuz. Ama Irak'ın egemenliğine ve halkının iradesine saygı göstermeden, zorla girmeyi tercih ettiğiniz işin tek adı saldırıdır. Ve sonunda her saldırı ulusal bir eylem ile karşılaşır ve tüm şeriat kanunlarına göre hakkını, ırzını, malını, kanını savunarak ölenler, şehit ölürler. Çünkü bu bir savunmadır ve saldırıyı gerçekleştiren biz değiliz"diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.