Iğdır'ın 7 cesur yürekli öğretmeni

Iğdır'ın 7 cesur yürekli öğretmeni

Onlar, PKK'nın 6 arkadaşlarını kaçırdığı okulun kadın öğretmenleri. Bakanlık tayin hakkı tanıdı, erkek arkadaşları gitti. "Sen git, gelen de kaçsın. Her gelen kaçarsa nereye kadar" deyip, öğrencileriyle kaldılar

 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre;
 
ÖZKAN AYDIN
 
PKK'lı teröristler geçen yıl Iğdır'da köy okulunu basıp, 6 erkek öğretmeni kaçırmış, köylülerin tepkisi üzerine 1 saat sonra serbest bırakmıştı. Yaşanan olayın ardından okulda görev yapan tüm öğretmenlere tayin hakkı tanındı. Kaçırılan erkek öğretmenler olayın etkisiyle bir süre sonra tayin isteyerek teker teker gitti. Kadın öğretmenler ise 'göreve devam' dedi.
 
BİR SAAT SONRA BIRAKTILAR
 
Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Bulakbaşı Köyü İlköğretim Okulu'nu geçen yıl 17 Ekim'de öğlen saatlerinde basan silahlı 2 PKK'lı, görev yapan 8'i erkek 15 öğretmenden 6'sını kaçırdı. PKK'lılar, Iğdırlı 2 erkek öğretmeni bırakıp, yanlarına aldıkları diğer erkek öğretmenler Umut Görkem Sevinç, Ersin Karakaya, Soner Er, Mehmet Koçubaba, Lütfü Atılmış ve Abdulllah Enes Er'i Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası'na doğru götürdüler. Ancak durumu öğrenen köylülerin yoğun baskısı sonrası teröristler, bir saat sonra öğretmenleri serbest bıraktı. PKK'lılar, köy muhtarı Mehmet Gültekin'le irtibata geçerek serbest bıraktığı öğretmenleri teslim etti. Öğretmenlerin serbest kalması, başta öğrencileri olmak üzere tüm köylüler arasında büyük bir sevinç yarattı. Olayın ardından Iğdır Valisi Ahmet Pek ve Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş okula giderek, öğretmenleri ziyaret etti. Iğdır Valisi Ahmet Pek, öğretmenlere teşekkür belgesi verdi. Olaydan sonra Bulakbaşı Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitime devam edildi. Köylüler öğretmenlerine sahip çıktı ancak kaçırılan öğretmenler yaşadıkları olayın etkisinden bir türlü kurtulamadı.
 
KÖYLÜLERİN KAHRAMANLARI
 
Okulda görevli tüm öğretmenlere tayin hakkı tanındı. Kaçırılan erkek öğretmenler Umut Görkem Sevinç, Ersin Karakaya, Soner Er, Mehmet Koçubaba, Lütfü Atılmış ve Abdulllah Enes Er, farklı tarihlerde tayin isteyerek okuldan ayrıldılar. Olaydan sonra 5 ay içinde öğretmenler başka illere gitti. Okulda görev yapan 7 kadın öğretmen ise, öğrencilerini bırakıp gitmek istemediklerini belirtip, tayin istemeyerek okulda kaldılar. Yüreklilik gösterip PKK'nın bastığı okulda kalmayı tercih eden 7 kadın öğretmen, hem öğrencilerinin hem de köylünün kahramanı oldular. Alkışlanacak bir davranış sergileyerek 'göreve devam' diyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da takdirini kazandılar. Bu arada ayrılan 6 öğretmenin yerine 6 ücretli öğretmen görevlendirildi.
 
ANKARA'YA ZİYARET
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, görevlerine devam etmeyi tercih eden 7 kadın öğretmeni tebrik etti. Bakan Avcı, öğrencilerini bırakıp gitmek istemeyen öğretmenleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için bir grup öğrenciyle birlikte Ankara'ya davet etti. Öğretmenler, Bulakbaşı köyü muhtarı Mehmet Gültekin ve 30 öğrenci ile birlikte önceki gün Ankara'ya gitti. Avcı'nın öğretmenlerin aldığı cesur kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de paylaştığı öğrenildi. Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştükten sonra Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül ile de görüşecek.
 
'İLK BAŞTA BİZLER DE ÇOK KORKTUK AMA...'
 
Ordulu olan ve bakanın daveti üzerine Ankara'ya giden öğretmenlerden Öznur Çapa şunları söyledi: "Okulumuzun böyle bir organizasyona çağırılması çok gurur verici. Olaylar olduğu zaman ve olay sonrası çok korktuğumuz için ilk başta benim de gitmek aklıma geldi. Ama diğer bayan öğretmen arkadaşlarımızla birlikte düşündüğümüzde, 'Sen git başkası gelsin, o da kaçsın. Nereye kadar ?' dedik. Bu kaçmaların bir sonu olmayacağını düşündük. Kalmaya karar verdik. Ayrıca biz Bulakbaşı köyünde ve okulumuzda çok mutluyduk. Buradan kurtarın' gibi bir çalışma içinde olmadık."
 
MUHTAR: ONLAR GURURUMUZ OLDU
 
Iğdır Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş: Yedi kadın öğretmen arkadaşımız olay esnasında ve sonrasındaki duruşları ile bizim gururumuz oldular. 23 Nisan'da Ankara'da ağırlanması, onlar için de çok hak ettikleri bir hareket oldu.
 
memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.