İHA0 ve İHA1 Uzaktan Eğitimleri Başladı

İHA0 ve İHA1 Uzaktan Eğitimleri Başladı

Türkiye'de ilk kez Türk Hava Kumu Üniversitesi ve Novarge Uzaktan Eğitim işbirliği protokolü çerçevesinde İHA0 ve İHA1 eğitimleri uzaktan veriliyor.

Türkiye'de ilk kez Türk Hava Kumu Üniversitesi ve Novarge Uzaktan Eğitim işbirliği protokolü çerçevesinde İHA0 ve İHA1 eğitimleri uzaktan veriliyor.

İHA0 ve İHA1 eğitimlerini artık uzaktan eğitimle veriliyor. Türkiye'nin ilk ve tek uzay ve havacılık üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi işbirliği ile alanında uzman Drone Pilotları ile eğitimler uzaktan verilmeye başlandı.

Dünyada ve ülkemizde yürütülen uygulamalar kapsamında İnsansız Hava Araçlarının kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Bu nedenle alana ilgi duyan bireylerin mesleki gelişmelerini desteklemek, güncel teknolojik konularda bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve de ülkemizde İHA ile yürütecekleri farklı uygulamaları için resmi pilotaj sertifikasına (ehliyetine) sahip olabilmeleri amacıyla İHA Eğitimlerimiz Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi işbirliği ile uzaktan eğitim ile yapılmaya başlandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Novarge A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut KARAAĞAÇ, gelişen teknolojiler çerçevesinde eğitimlerimizi daha geniş alana yaymak temel prensibimiz, işbirliğimiz çerçevesinde eğitime olan engelleri kaldırmış olduk. Alana ilgi duyan herkes İHA0 ve İHA1 eğitimlerini uzaktan eğitim ile alabilecek ve eğitim sonunda İHA TİCARİ PİLOTLUK LİSANSI'nı almış olacak, dedi.

İHA0 olarak adlandırılan droneler 0-4 kg arası insansın hava araçlarını İHA1 ise 4-25 kg arası droneleri kapsıyor. İHA1 Ticari lisansını alan kişilerin lisansı İHA0'ı da kapsıyor.

Eğitimler hakkında daha detaylı bilgi ve kayıt için;

Novarge: (Tel-SMS-WhatsApp) 0312 911 3232
Türk Hava Kurumu Üniversitesi YAGEM: 444 84 58 (Dahili / 6413)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.