İhraç Düzeltme Listeleri Başbakanlıkta Bekletiliyor

İhraç Düzeltme Listeleri Başbakanlıkta Bekletiliyor

50 binden fazla kamu görevlisinin ihraç edildiği 1 Eylül KHK'sının yayımlanmasının üzerinden neredeyse 40 gün geçmesine rağmen, bu hataları telafi etmek ve düzeltmek üzere Resmi Gazete'de yayımlanan bir tane bile düzeltme KHK'sı çıkmamıştır.

FETÖ'cü vatan hainlerinin her türlü kutsalı çiğnedikleri, zalimlik ve barbarlıkta vahşilerle yarıştıkları 15 Temmuz kalkışmasını başarıyla atlatmış şanlı bir Millet ve Devlet, ayağa kalkma mücadelesi vermektedir.

Bu kapsamda darbeye bulaşmış veya darbecileri desteklemiş olmasından şüphelenilen kamu görevlilerini devletten ayıklama iş ve işlemleri ger geçen gün ortaya çıkan yeni deliller ışığında devam ediyor. Darbe kalkışmasının ardından sosyal hayatta ve devlette yaşanan travmanın ruhsal atmosferinde, KHK marifetiyle kamu görevlileri devletten ihraç edilmiş, ancak bu ihraçlarda çok az da olsa hataya, yanlış kanaate veya kişisel husumetlere kurban giden, kul hakları çiğnenen masumlar olduğu ortaya çıkmıştır.

50 binden fazla kamu görevlisinin ihraç edildiği 1 Eylül KHK'sının yayımlanmasının üzerinden neredeyse 40 gün geçmesine rağmen, bu hataları telafi etmek ve düzeltmek üzere Resmi Gazete'de yayımlanan bir tane bile düzeltme KHK'sı çıkmamıştır. Bize gelen bilgilere göre, bazı valilikler ve bakanlıkların ilgili komisyonları, haftalar önce kendilerine yapılan itirazları incelemeyi bitirip Başbakanlığa düzeltme listelerini göndermişlerdir.

Ancak Başbakanlık kendisine ulaşan bu isimleri KHK ile Resmi Gazete'de yayımlamak yerine bekletmeyi uygun görmektedir. Bundan cesaret alan kurumlar da yanlışlık sonucu hayatları allak bullak olmuş insanları görevlerine döndürmek hususunda işi ağırdan almaktadırlar. Bu iş, ağırdan alınmayacak düzeyde ciddi bir meseledir. Feraset ve basiretle olaya yaklaşılmalıdır, çünkü bir tek kişiye yapılan haksızlık, bütün topluluğa yönelmiş bir tehdittir ve de bir masumun ahını almanın vebali, yüklenilemeyecek kadar ağırdır.

Kaldı ki Sayın Başbakan Binali Yıldırım bir ifadesinde "Biz bir hukuk devletiyiz, haklı ile haksızı mutlaka birbirinden ayırt etmemiz lazım. Aman boş ver, bu kadar işin arasında 3 adam da gitsin deme lüksümüz yok" ifadesini kullanarak hızlı hareket etme gereğinin ve masumlarla suçluları birbirinden ayırmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştı.

Yanlışlıkla atılan personel sayısı oldukça azdır

Başbakanlıkça belirlenmiş kriterlere göre bile Fetullahçı Terör Örgütü ile bir alakası olmayan ve hatayla listeye konulduğu kesinleşen mağdur sayısı, ilk incelemelere göre az sayıdadır ve yüzlerle ifade edilmektedir.

Bu insanların aileleri, çocukları, anne babaları, sosyal çevreleri, şerefleri, haysiyetleri gök kubbe başlarına yıkılmışçasına yerle bir olmuş ve ne yapacaklarını bilemez haldedirler. Hele bir de bunların okula giden çocuklarına diğer çocukların nasıl baktığı ve dışlandıkları düşünüldüğünde o çocukların içine düştüğü travmatik durum, telafisi imkansız zararlar oluşturacak boyutlardadır.

Gerçek FETÖ'cüler tazminat motivasyonuyla yeni şeytanlıklar peşinde

Gerçek FETÖ'cüler, "ileride devletten çok büyük tazminatlar almanın ve zengin olmanın" yüksek motivasyonuyla yeni şeytanlıklar peşinde koşmaya devam ederken, FETÖ'cü iblislerle ilgisi olmayan mağdurlar şaşkın, kaderine küskün, perişan ve ne yapacaklarını bilemez haldedirler. Hatta haklılıklarının, masumiyetlerinin karinesi olsun diye Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmayan ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de başvurmayacağını söyleyen ve "ben bu lekeyle zaten yaşayamam" diyen masumlar var.

İnsan hayatının söz konusu olduğu bu zor zamanda tek bir düzeltme KHK'sı yayımlamak üzere listeleri Başbakanlık'ta bekletmek yanlış bir tercihtir. Doğru olan, düzeltme listeleri geldikçe peyderpey ve belli aralıklarla bu isimlerin Resmi Gazete'de yayımlanmasıdır.

YeniŞafak/ Ahmet Ünlü..

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum