İhraç Edilen 30 Bin Memurdan "Mağdurum" Başvurusu

İhraç Edilen 30 Bin Memurdan "Mağdurum" Başvurusu

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek: "Başvurularda öğretmenler, hakim savcılar, askerler şeklinde. 5 bin tane delilli ifadeler dahil başvuru var. Telefonu kaydedilen 30 bine yakın başvuru var"

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, izleme komisyonuna başvuranların hepsinin mağdur olduğunu düşünmediklerini ifade ederek, "Başvurularda öğretmenler, hakim savcılar, askerler şeklinde. 5 bin tane delilli ifadeler dahil başvuru var. Telefonu kaydedilen 30 bine yakın başvuru var" dedi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde Şeker Çalıştayı'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaldığı otelde FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında mağdur olduklarını öne süren kişilerle görüşme yaptı. 

"Hepsinin mağdur olduğunu düşünmüyoruz"

Mağdur olarak başvuruda bulunanların hepsinin mağdur olduğunu düşünmediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Başvurularda öğretmenler, hakim savcılar, askerler şeklinde. 5 bin tane delilli ifadeler dahil başvuru var. Telefonu kaydedilen 30 bine yakın başvuru var. Bunların hepsinin mağdur olduğunu düşünmüyoruz. O nedenle iki yöntem uyguluyoruz. Birincisi avukatları ile temas kuruyor ve dosyayı sorguluyoruz. İkincisi ilçe ve il başkanlıklarımıza oturdukları bölgeye göre sorarak onarın araştırma sonuçlarını bekliyoruz. Acele etmiyoruz. Yapılan haksızlıklar mağduriyetler var. İyi ayıklamak lazım. Bu arada gerçek suç örgütü FETÖ militanlarının da aralarına sızdığını düşünüyoruz. O nedenle cezaevinde tutuklu olmalarına rağmen mağdur olanlara diyoruz ki biraz sabırlı olun, kitap okuyun, kitap yazın, spor yapın. Ama gün saymayın. Ben 4,5 yıl cezaevinde kaldım. Stresin kaynağıdır, aileleri de strese sokar. Dolayısı ile en kısa sürede yargı ayağa kalkacak. Devletin silahlı kuvvetleri, MİT ayağa kalkacak, Cumhuriyet'in kurumu haline gelecek. İçeride kumpas, FETÖ örgütü de yok. Dolayısı adil yargılanacaklar, bunun garantisini veriyoruz. Adil yargılamayan hakim ve savcıları önce biz deşifre edeceğiz" diye konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun mağdur olduğunu iddia eden kişilerle otelde görüştüğünü ifade eden Çiçek, Kılıçdaroğlu'nun genel merkezde de ailelerle görüşme yaptığını anlattı.

Çiçek, "İzleme gurubunu biraz genişlettik, hafta da bir toplantı yapıyoruz. Hakim, savcılarla ilgili olarak HSYK ile diğer eğitimcilerle açığa alınan sivil kesimdeki emekçilerle ilgili bakanlıkla koordine halindeyiz. Askerlerin durumu biraz özel. Silahlı kuvvetleri kendi içerisinde inceliyor. İdari tahkikat raporları hazırlanıyor. Avukatları ile görüşüyoruz, onlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Onlarla ilgili savcılıklara dönüşümüz olmadı" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum