İki matematik sorusunda hata

İki matematik sorusunda hata

LYS-1 Matematik Sınavı'nda iki sorunun iptal edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, "Bilgi düzeyi ağır bir sınavdı. Tam yapan çıkmaz" diye konuştu

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nın ikinci ayağı olan LYS-1 Matematik sınavı dün gerçekleşti. Sınava giren 646 bin 186 öğrenci sorular karşısında ter dökerken, çocuklarının iyi bir sonuçla çıkmasını bekleyen aileler ise dua etti. LYS-1 Matematik oturumu saat 10.00'da başladı. 135 dakika süren sınavda öğrencilere 50 matematik sorusu için 75, 30 geometri sorusu için 60 dakika süre verildi. LYS-5 Yabancı Dil Sınavı ise öğleden sonra 14.30'da gerçekleşti. 120 dakikalık sınavda öğrencilere 80 soru soruldu. Bu testlerde öğrencilere kelime bilgisi ve dil bilgisi, Türkçe'den yabancı dile, yabancı dilden Türkçe'ye çeviri ve okuduğunu anlama ile ilgili sorular soruldu.

İKİ SORU HATALI
Soruları değerlendiren Uğur Dershanesi ve Bilfen okulları sınav uzmanları matematik sorularının zor olduğunu ve 12 ve 18'inci soruların hatalı olduğunu belirttiler. Hatalı sorularla ilgili açıklamada bulunan öğretmenler "Basına verilen matematik soru kitapçığın 12'nci sorusunda doğru cevaba ulaşılamamakta. Soruda verilen birinci öncüle soldan ve sağdan bakıldığında aynı değere ulaşılamadığından etkisiz eleman yoktur. Bundan dolayı verilen birinci seçenek yanlıştır. Dolayısıyla sorunun cevabı "Hiçbiri" seçeneği olması gerekir. Fakat ÖSYM verdiği cevap anahtarında birinci seçeneği doğru olarak kabul etmiştir. Diğer hatalı soru ise 18 polinom sorusudur. Soruda verilen ifadeye bölündüğünde elde edilen kalan, şıklarda yer almamaktadır. Dolayısıyla bu soruda doğru seçenek yoktur" açıklamasını yaptılar. İki sorunun iptal edilmesi gerektiğini söyleyen uzmarlar, bilgi düzeyi ağır bir sınav olduğunu ve tam yapanın çıkamayacağını söyledi.

Yaşar ÖZAY-Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.