İl MEM'ler Usulsüz Öğretmen Görevlendirmeleri Yapılıyor

İl MEM'ler Usulsüz Öğretmen Görevlendirmeleri Yapılıyor

Eğitim-Sen, öğretmenlerin okullarda geçici görevlendirmeleriyle ilgili açıklama yaptı.

Sendika'dan yapılan açıklama:

Öğretmenlerin Yeri Okuldur, Sınıftır, Öğrencisinin Yanıdır!

Türkiye’nin birçok ilinde öğretmenler, geçici görevlendirmeler aracılığıyla meslekleriyle ilgisi bulunmayan alanlarda görev yapmaktadır.

Söz konusu uygulama nedeniyle kamu zararına neden olunmasının yanı sıra eğitim-öğretimin sağlıklı biçimde yürütülememesi sorunu da karşımıza çıkmaktadır.

Nitekim Milli Eğitim Bakanlığı da 14.08.2017 tarihinde ve 2017/22 sayılı genelgesiyle söz konusu duruma dikkat çekmiş, kimi okullarda öğrencilerin öğretmensiz kaldığı, eğitimde aksamaların yaşandığı ve geçici olarak görevlendirilen öğretmenin yerine ek ders ücreti karşılığında bir başka öğretmenin görevlendirildiği gibi sorunların varlığını tespit etmiştir.

Ayrıca Bakanlık, ilgili genelge ile

“Öğretmenler zorunlu olmadıkça öğretmenlik dışındaki işleri yürütmek üzere geçici olarak görevlendirilmeyeceğini”,

Zorunlu hallerde de “ihtiyaç ve norm fazlası öğretmenler arasından öncelikle aynı ilçeden, aynı ilçede ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenin bulunmaması halinde il içinden ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenler arasından yapılmasını” düzenlemiştir.

Ancak uygulamalara bakıldığında öğretmen kadrosunda olmasına rağmen

İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde İl Milli Eğitim Müdürünün fotoğrafını çekmekle görevlendirilen,

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde avukat olarak görevlendirilen,

Belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirilen,

İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde basın danışmanı olarak ya da norm fazlası olmadığı halde kitap yazma komisyonlarına görevlendirilen çok sayıda öğretmen olduğu gerçeği karşımıza çıkmaktadır.

Dolayısıyla MEB’in 2017/22 sayılı genelgesi İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yok sayılmakta, norm fazlası olmayan öğretmenler dahi geçici görevlendirmelerin muhatabı kılınmaktadır.

Eğitim Sen olarak MEB’e çağrımız, genelgenin takibinin yapılarak söz konusu görevlendirmelerin iptal edilmesinin sağlanması, norm fazlası olmayan öğretmenlerin bu şekilde görevlendirilmesinin engellenmesi ve öğrencilerin öğretmensiz kalmasının önüne geçilmesidir. Okulların ve sınıfların öğretmensiz kalmaması, norm fazlası öğretmenlerin mağdur edilmemesi ve hakkaniyetli, adil ve söz konusu genelgeye uygun biçimde asli görevleri kapsamında görevlendirilmesi için sürecin takipçisi olacağımız bilinmelidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum