İlçe milli eğitim müdürüne soruşturma

İlçe milli eğitim müdürüne soruşturma

Nevruz kutlamalarındaki geçit töreninde ayağa kalkmayan ilçe milli eğitim müdürü hakkında soruşturma başlatıldı.

Karaman Valiliği, Nevruz kutlamalarında ayağa kalkmayan Ermenek İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü affetmedi. Hakkında soruşturma başlatılan Hasan Açıkgöz, önce geçit töreni sırasında "yanındakilerin niçin ayağa kalktıklarını bilmediğini" söyledi. Hakkında soruşturma haberi sonrası İlçe Milli Eğitim Müdürü Açıkgöz bu kez de başı döndüğü için kalkmadığını açıkladı.

Ermenek Kaymakamlığı tarafından dün ilçe merkezindeki Hasan Kalan Anadolu Lisesi bahçesinde nevruz şenlikleri gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından Türk Bayrağı’nın yanı sıra Türki Cumhuriyetlerinin bayraklarının da yer aldığı geçit töreni yapıldı. Öğrenciler, tarafından taşınan bayrakların protokol önünden geçişi sırasında, Kaymakam Eyüp Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Alver, Belediye Başkanı Uğur Sözkesen'in de bulunduğu protokoldeki tüm davetliler ayağa kalktı.
 
VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI
 
Ancak protokolde yer alan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Açıkgöz’ün bayrak geçit töreninde ayağa kalkmaması dikkat çekti. Bayrak geçit törenini izleyen Açıkgöz’ün oturduğu yerden alkışladığı gözlendi.  Olaydan sonra bayrak geçit töreninde neden ayağa kalkmadığı sorulan Açıkgöz, olayın farkında olmadığını ileri sürerek, "Yanımdakiler ağaya kalktı ama niçin ayağa kalktıklarını da bilmiyorum" diyerek kendisini savundu.
 
Karaman Valiliği de, bayrak geçit töreni sırasında ayağa kalkmadığı gözlenin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Açıkgöz hakkında soruşturma başlattı.
 
"BAŞI DÖNMÜŞ"
 
İl Milli Eğitim Müdürü Savaş İlkıdır da, Hasan Açıkgöz'ün, bayrak geçit töreni sırasında ayağa kalkmadığıyla ilgili yayınlanan haberler üzerine Açıkgöz ile bugün görüştüğünü belirtti. Açıkgöz'ün, başı döndüğü için ayağa kalmadığı yönünde kendisini savunduğunu ifade eden İlkıdır, "Çıkan haberler üzerine arkadaşımız Hasan Açıkgöz ile bugün görüştüm. Böyle bir hadisenin niçin yaşandığını sordum. O da, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduğu sırada ayağa kalktığını ama bayrak geçit töreni sırasında başı döndüğü için ayağa kalkamadığını ve art niyetinin olmadığını söyledi. Arkadaşımın art niyetli olacağını düşünmüyorum. Ama yaşanan hadiseyi gerekli mercilere ilettim"dedi.

internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.