İlçe Milli Eğitim'de Müdürlük Kapmacası

İlçe Milli Eğitim'de Müdürlük Kapmacası

İstanbul Sultanbeyli'de ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğu, aynı isimlerle bir dofup bir boşalıyor.

İstanbul Sultanbeyli'de ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğu, aynı isimlerle bir dofup bir boşalıyor. CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin, ilçelerinde görev yapan milli eğitim müdürünün bir yılda 4 kez değiştirildiğini belirterek "Vefa Vedat Budak'ın yerine Yaşar Çağlar atanıyor. Hukuk yok sayılıyor, yasa tanınmıyor, mahkeme ciddiye alınmıyor" dedi.

Koltuğun kaderi haline getirilen süreç şöyle gelişti: Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Vefa Vedat Budak, görevden alınınca mahkemeye başvurdu. Yerine Yaşar Çağlar atandı.

Bu sırada mahkeme atamayı iptal edince, Budak görevine geri döndü. Çağlar da başka bir okula atandı.

Bu durum tam dört kez tekrarlandı.

Budak son olarak Ataşehir ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Şube Müdürü olarak gönderildi.

'Cevap bile alamıyoruz'

Atama krizini gazetemize değerlendiren Kantekin, "Milli Eğitim bürokratları, işi gücü bıraktı, Sultanbeyli'ye ısrarla aynı ismi müdür atamaya çalışıyorlar.

Oysa yığınla sorunumuz var. Aydos ormanlarında ilgisiz bir yerde okul inşaatı adı altında betonlaşma başladı. İtirazlarımıza cevap verecek bir müdür bile bulamıyoruz. Okullar yetersiz, sınıflar dolu, öğretmen sayısı az ama ne hikmetse Milli Eğitim bürokratları bunları düşünmüyor, mahkeme kararlarını yok sayarak sürekli müdür atama derdine düşüyorlar" dedi. 

İSTANBUL/ Cumhuriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.