İLESAM Kırklareli’nde Şiirle, Musikiyle, Sevgiyle Karşılandı

İLESAM Kırklareli’nde Şiirle, Musikiyle, Sevgiyle Karşılandı

İLESAM Kırklareli’nde Şiirle, Musikiyle, Sevgiyle Karşılandı

 

İLESAM KIRKLARELİ’NDE ŞİİRLE, MUSİKİYLE, SEVGİYLE KARŞILANDI

 

İLESAM KIRKLARELİ’NDE ŞİİRLE, MUSİKİYLE, SEVGİYLE KARŞILANDI

İlesam Kırklareli İl Temsilcisi Alaeddin İkican, Kırklareli Belediyesi ve Kent Konseyi’nin ortaklaşa hazırladığı Şiir ve Musiki Dinletisi, konferans ve imza günü katılımcıların ilgisi ve Kırklareli halkının sevgi seliyle hayata geçirildi.

İlesam Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi  İlter Yeşilay ve Mustafa Firengiz’in katılımlarıyla renklenen program çerçevesinde, 4 Nisan 2013 Perşembe günü İstanbul üzerinden Kırklareli’ye hareket eden İlesam yöneticileri, Pınarhisar Kaymakamı Sayın Mevlüt Özmen tarafından organize edilen ve davetli oldukları  Şiir Gecesine katılmak üzere ilçeye uğradılar.  Kültür merkezinde ağırlanan ve İlçe Milli eğitim Müdürü, Kültür Müdürü ve katılımcı şairlerle yemek yiyen Genel Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, daha sonra Pınarhisar Kaymakamı Sayın Mevlüt Özmen’le beraber büyük bir özenle hazırlanmış olan salona geçerek şairleri dinlediler. Pınarhisar’ın genç dinamik ve sanat aşığı kaymakamının üstün çalışmasıyla yapımı gerçekleşen salonda konuşmasını yapan Özmen:      “ Şiir ve edebiyat bir memleketin medeniyetinin ve refahının göstergesidir. Yöneticilerin sanatla uğraşması gerekir. Tarihe yöne veren padişahlarımızın ve devlet adamlarımızın hepsi sanatla uğraşmışlardır diyerek Yahya Kemal Beyatlı’nın” Düşünce” şiirini konuklarla paylaştı. Daha sonra saz sanatçılarının fon müzikleri eşliğinde sahneye gelen, Sefa Toprak, Alaeddin İkican, Halil Özmen, Erman Ulusoy, Erdoğan Ertürk, Burcu Öztürk, Memiş Çavlan, Hüseyin Ayçeker, Tarık Ergun Yavuz, Fatma Ekinci,  İbrahim Erginsoy, birbirinden başarılı performanslarıyla  göz doldurdular. Özellikle Halil Özmen, Halil Yücel ve İbrahim Erginsoy’un beraber okudukları Mehmet Akif  Ersoy’un “ ÇANAKKALE” şiir ve Necip Fazıl Kısakürek’in kendi sesinden dilenilen “Aynalar” şiiri büyük beğeni topladı.  Programın son  bölümünde Mustafa Firengiz, İlter Yeşilay ve Mehmet Nuri Parmaksız’da Pınarhisarlılara birer şiirini okudular. Büyük ilgi gören ve başarıyla tamamlanan programdan sonra Kırklareli’ye hareket eden İlesam yöneticilerini ertesi gün yoğun bir program bekliyordu.

5 Nisan sabahı Kırklareli İl temsilcisi Alaeddin İkican’ı makamında ziyaret eden İlesam Genel Başkanı Sn. Parmaksız ve yönetim kurulu üyeleri,  Vali Yardımcılarını da ziyaret edip İlesam ve çalışmaları hakkında bilgi verdiler.  Ziyaretlerden sonra İl Halk Kütüphanesindeki konferans,  şiir dinletisi ve imza gününe katılan İlesam yöneticileri, katılımcılarla birlikte zevkli saatleri paylaştılar. Programın açılış konuşmasını yapan Alaeddin İkican:  “Belediyemizin ve Kent konseyimizin ortak çalışmasıyla bu programı hayata geçirdik. Ben İlesam’ı burada aramızda görmeyi çok istiyordum. Çünkü sanat ve edebiyat adına ortak kazanımlarımız çok” diye söze başladı.  İkican daha sonra “ Şiir ve sanat önce sevmekle başlar bunlar gönülde olmalıdır. Şimdi günümüzde kendisine şair diyen bazıları şiiri katlediyor.Halbuki şiir bir kurallar bütünüdür.  Bazıları da şiirde özgün ve yeni akımlar olduğunu öne sürerek kendilerini savunuyorlar bizim fikirlere saygımız vardır elbet fakat şiirin şiir olması için biraz kurallara uygunluk taşıması gerekir.” diyerek konu hakkındaki görüşlerini belirtti. Daha sonra İlesam’ın Kırklareli’nde olmasından duydukları mutluluğu tekrar dile getiren İkican, “Bazen içten bir selam bir ömür verir, bazen de bir ömür bir selamın yerini tutmaz. Hayata aşkla bakmalıyız” diyerek  Sn. Parmaksız’ın “Aşk bitti mi dünya kelebek ömrü kadardır.” dizesiyle sözlerine son verdi.

Daha sonra kürsüye gelen İlesam Başkanı Sayın Mehmet Nuri Parmaksız, programa emeği geçen herkese teşekkür ederek söze başladı.  İlesam ve çalışmalar hakkında bilgi veren Genel Başkan yönetimleri sırasında İlesam’ın ulaştığı üye sayısı ve Üüke çapındaki başarılı aktivitelerinden söz ederek artık büyük kurumların, Büyükşehir Belediyelerinin de İlesam’a üye olmaya başladıklarını anlattı.  Eser sahiplerinin telif hakları konusunda yaptıkları yoğun çalışmaları da kendine has üslubuyla dinleyenlere aktaran Parmaksız, eser sahiplerinin öldükten sonra bile 70 yıl telif haklarının korunduğuna da dikkati  çekerek “Kelebeğin Rüyası” filminde mirasçılarının  telif haklarını almaları konusunda İlesam’ın katkıları olduğunu da dile getirdi. Telif haklarının sadece eser üretmekle sınırlı olmadığını dinleyenlere anlatan Parmaksız, ilginç fikir ve projeleri de koruma altına aldıklarını konuya ilişkin  örneklerle anlattı. Konferanstan sonra Cumhuriyet ve Divan şairlerinden örnekler vererek kendi şiirlerinden de bir demet sunan Parmaksız,  İlesam Genel Merkez  Yönetim Kurulu üyeleri İlter Yeşilay ve Mustafa Firengiz’i de yanına davet etti. Aşk, evlat anne sevgisi, doğa sevgisi içeren şiirlerini katılımcılarla paylaşan Firengiz ve Yeşilay sorulan soruları da cevapladıktan sonra  Genel Başkan tarafından İlesam’a üye olan Firdevs Büyükateş’e rozet takıldı. Daha sonra Mehmet Nuri Parmaksız ve İlter Yeşilay sevenlerine kitaplarını imzaladılar.

5 Nisan 2013 saat 20’de Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Binası Kültür Merkezinde Kırklareli halkına ve şiirsevenlere sunulan şiir , saz ve ney dinletisinde birbirinden kıymetli saz ve söz ustaları sahne aldı.

Pınasrhisar Kaymakamı Sayın Mevlut Özmen ve Pınarhisarlı şairlerinde katıldığı gecede sırasıyla İlesam Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, İlesam Yönetim Kurulu Üyesi İlter Yeşilay,  İlesam Yönetim Kurulu Üyesi araştırmacı şair Mustafa Firengiz, Yunanistan’dan  Dr. Hasan Ahmet, Yunanistan’dan  Şair Füsun Suka, Kırkseder Başkanı Şair Erman Ulusoy, Tekirdağ’dan Şair Sedai Kavrık, Bağlama Sanatçısı Alı Balı ve Neyzen Udi hakan Konyar katıldı. Samimi bir havada geçen birlikte şiirlere şarkılara eşlik edilen gecede, tüm katılımcı şairleri en içten sevgi ve ilgileriyle kucaklayan Kırklareli halkına teşekkürler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.