İlk 200'de en iyi 2 Türk üniversitesi

İlk 200'de en iyi 2 Türk üniversitesi

THE 'Alanlara Göre En İyi Üniversiteler Sıralaması 2019'da ilk dört bölümü açıkladı. Türkiye'den Koç sosyal bilimlerde; ODTÜ eğitimde ilk 200'e girdi. Bazı Türk üniversiteleri hukuk hariç işletme, eğitim ve sosyal bilimlerde ilk 500'de yer aldı. Dört list

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), dünya listelerinin yanı sıra üniversiteleri programlara göre de sıralıyor. Kurumlar araştırma etkisi, uluslararası görünüm, öğretim kalitesi ve endüstri bağlantıları kriterlerine göre değerlendiriliyor. 'Alanlara Göre En İyi Üniversiteler Sıralaması'nda Türkiye 'eğitim', 'sosyal bilimler' ile 'işletme ve ekonomi' alanlarında temsil edilirken, 'hukuk'ta hiçbir Türk yükseköğretim kurumu yer almadı.

EN İYİ DERECELER EĞİTİM VE SOSYAL BİLİMLERDE

Hürriyet'ten Önder Öndeş'in haberine göre: En iyi dereceler eğitim ve sosyal bilimlerde yakalandı. Koç sosyal bilimlerde; ODTÜ ise eğitimde 176-200 sıra bandında yer aldı. Böylelikle iki üniversite ilk 200'de temsil edilmiş oldu.

İŞLETMEDE İLK 500

İşletme ve ekonomi alanındaysa Bilkent, Boğaziçi ve ODTÜ 401-500 sıra bandında kendisine yer buldu. Marmara da listeye girdi. Bu alanda dünyanın en iyisi ise Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) oldu. Stanford ikinci ve Oxford ise üçüncü sırayla öne çıktı.

EĞİTİM ALANINDA 8 KURUM YER ALDI

Eğitimde sekiz Türk üniversitesi yer aldı. İlk 200'de yer alan ODTÜ'yü, Boğaziçi 201-250; Gazi ve Hacettepe 301-400 ile takip etti. Anadolu, Ankara, Dokuz Eylül ve Marmara da ilk 500'de temsil edildi. Sosyal bilimlerde de eğitimde olduğu gibi sekiz Türk üniversitesi listeye girmeyi başardı. Koç'un ardından, Boğaziçi 301-400; Bilkent ile ODTÜ 401-500 ve Ankara 501-600 sıra bandında yer buldu. Gazi, Hacettepe ve Marmara da sosyal bilimler listesinde.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.