İlk temayül sonucu: Binali Yıldırım

İlk temayül sonucu: Binali Yıldırım

AK Parti'de teşkilata genel başkan adayı ile ilgili görüşün sorulduğu ilk temayül yoklamasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın adı öne çıktı. Genel Merkez'de yaklaşık iki saat süren toplantıya katılan toplam 329 kişi ağırlıklı olarak Yıldırım'ın ismin

AK Parti Genel Merkezi'nde saat 14:00'de başlayan ilk temayül yoklamasına, 81 ilin il başkanı, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye başkanları, il genel meclisi başkanları çağrıldı. 363 çağrılı isimden toplantıya 329'u katıldı. Toplantı öncesinde Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın yardımcıları, sorumlu oldukları illerin, il başkanlarıyla gruplar halinde görüştü. Al Jazeera'nın edindiği bilgiye göre, bu görüşmelerde ilk nabız alındı.

Daha sonra Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş başkanlığında toplantıya geçildi. Partililere tek soru yöneltildi: "Genel Başkan olarak kimi görmek istiyorsunuz?" Dağıtılan zarflara da tek bir ismin yazılması istendi.

Al Jazeera'nin edindiği bilgiye göre yaklaşık iki saat süren toplantı sonucunda teşkilat mensuplarının eğilimi genel olarak Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım oldu. Kaynaklar, Yıldırım'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı da bazı partililerin genel başkan adayı olarak yazdıkları ancak bunlarının sayısının Yıldırım'ın gerisinde kaldığı belirtti.

AK Parti'de geleneksel temayül yoklaması Salı günü yapılacak milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları MKYK'ları, Merkez Disiplin, Siyasi Etik ve Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeleriyle devam edecek.

Didem Özel Tümer Al Jazeera

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.