İlk transseksüel okul müdürü

İlk transseksüel okul müdürü

Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde bir yüksekokulun müdürlüğüne transseksüel aday Manabi Banerjee atandı.

Hindistan'da ilk kez bir yüksekokula transseksüel müdür atandı. Batı Bengal eyaletinde yüksekokul müdürlerini seçen heyetin başkanı Dipak K. Kar, Krişnagar'da sadece kızların kabul edildiği bir yüksekokulun müdürlüğüne transseksüel aday Manabi Banerjee'nin atandığını, Banerjee'nin yeni görevine 9 Haziran'da başlamasının beklendiğini söyledi.

Kar, 20 yılı aşkın süredir öğretmenlik yapan Manabi Banerjee'nin gerekli yöneticilik deneyimine sahip olduğunu ifade etti. Hindistan'daki transseksüeller kararı sevinçle karşıladı. Transseksüel hakları için çalışan Mitr Trust örgütünün yöneticisi Rudrani Çettri, "Bu bizler için gurur anı. İnsanların transseksüelleri kabul etmeye başlaması harika. Herkes bu karardan gurur duymalı" diye konuştu.

Hindistan Yüksek Mahkemesi, geçen yıl transseksüellerin yasal bir "üçüncü cinsiyet" olarak tanınmasına hükmetmiş, bu kişilerin eğitim, istihdam ve sağlık alanlarında azınlık haklarından ve imtiyazlardan faydalanmasının önünü açmıştı. Batı Bengal'in başkenti Kalküta'nın 105 kilometre kuzeyinde bulunan Krişnagar'daki yüksekokulun fen bilimleri ve beşeri bilimler alanlarında lisans programları verdiği belirtildi. 

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.