İlkokul yönetimi, bahçeye "konteyner banyo" kurdu

İlkokul yönetimi, bahçeye "konteyner banyo" kurdu

İzmir'de Lamia Karer İlkokulu yönetimi, banyosu olmayan derme çatma barakalarda yaşayan öğrencileri için bahçeye "konteyner banyo" kurdu

İZMIR'in Karşıyaka İlçesi'nde, bazı öğrencilerin ekonomik sıkıntılar nedeniyle derme çatma ev, baraka ve hatta kamyonette yaşadığını ve duş alacak yerleri olmadığını gören Lamia Karer İlkokulu yönetimi, bahçeye "konteyner banyo" kurdu.

156 öğrencinin eğitim gördüğü ve okul binasının hemen arkasına yerleştirilen konteynere elektrik, su ve kanalizasyon bağlantısı yapıldı. Malzemeleri tamamlanan banyoya saç kurutma makinesi bile alındı.

Gazete Habertürk'ten Mert Neşet Uslu'nun haberine göre okul müdürü Ali Caranoğlu, "10-15 öğrencimizin banyoyu kullanacağını düşünüyoruz. İsteyen öğrencimiz, aileleriyle gelecek duşlarını alabilecek. Şampuan ve sabunları da alınacak. Bu sayede rahat edecekler" dedi.

'BİR TEK KLİMA EKSİK'

Okulun İzmir'in merkezinde bulunmasına rağmen bazı öğrencilerin yaşadıkları yerde tuvalet bile bulunmadığını belirten Caranoğlu, "Kendilerini rahat hissedemiyorlar.

Sosyal yönden olumsuz etkileniyorlar. Artık kendilerini yaşıtlarından ve okul arkadaşlarından soyutlamayacak.

Olası bir sağlık sorununun da önüne geçilecek.

Konteynere bir de klima temin edilmesiyle hiçbir eksik kalmayacak" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.