İnce: CHP'de olanları anlatsam insan içine çıkamazlar

İnce: CHP'de olanları anlatsam insan içine çıkamazlar

CHP'li Muharrem İnce, Partide olanları anlatsam yöneticiler insan içine çıkamazlar. Bunları partiyi yıpratmak için söylemiyorum.

CHP'li Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci oldu. Şimdi yeterli imza toplanırsa CHP'de genel başkanlığa aday olmak istiyor. İnce, imzaların çekilmesi için delegelerle çirkin pazarlıklar yapıldığını öne sürüyor. İşte o sözler:

'DELEGEYE BASKI VAR'

- Olağanüstü kurultay için en yüksek imzayı 548 ile MHP'de Meral Akşener toplamıştı. Bizim topladığımız imza sayısı 600'ün üzerinde. Üstelik baskı, tehdit ve başka şeyler de var.

- Belediyelerin, kurultay üyeleriyle doğrudan ilgisi var. 'İşe alırız, partiye bina alırız, ihale veririz' teklifleri havada uçuşuyor.

- Örnek vereyim: Eskişehir'de parti delegemiz Betül Duman baskılar yüzünden partiden istifa etti. Delege Kemal Yavuz'un son 10 gün içinde bir yakını Odunpazarı Belediyesi'nde işe girdi mi? Partide olanları anlatsam yöneticiler insan içine çıkamazlar. Bunları partiyi yıpratmak için söylemiyorum.

ELEŞTİRİLERE YANIT

- Siyasi Partiler Kanunu diyor ki: Olağanüstü kurultay isteyenlerin sayısı delegelerin 4'te 1'inden az olamaz. Bu durum CHP'de farklı. CHP delegesinin yüzde 50 artı 1'inden fazla imza toplanması gerekiyor. 623 olunca kurultay toplanacak, 621 olunca toplanmayacak mı? Unutmayalım bu siyasal kurultaydır. Herkes imza sayısına takılıp kalıyor.

- Bana dönük eleştiriler arasında, 'Yerel seçimler var. Olağanüstü kurultayın sırası mı?' var. İYİ Parti'nin önünde seçim yok mu? Olağanüstü kurultaya gidiyor. AK Parti'nin, Saadet Partisi'nin önünde seçim yok mu? Kurultay yapıyorlar. Biz neden yapamıyoruz?

- Söylenen şu: 'CHP yerel seçimde başarısız olacak, bekle, seçimden sonra genel başkan olursun.' İyi de, yerel seçimde niçin başarısız olalım? Yenilenelim, gelişelim, başarılı olalım.

CHP'li İnce "Kurultayda alacağım oy 1000 civarında" diye konuştu.

Saygı Öztürk SÖZCÜ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.