İnfaz düzenlemesi için AK Parti harekete geçti

İnfaz düzenlemesi için AK Parti harekete geçti

Hükümetin, Yargı Reformu Stratejisinden belirtilen hedefler doğrultusunda 1. yargı paketinin meclisten uzlaşıyla geçirebilmek için muhalefet partileriyle görüşmeleri devam ederken, 1. yargı paketinde yer almayan infaz düzenlemesi hakkında parti kurmayları

Parti kurmayları, Adalet Bakanlığı bürokratları ve hukukçu vekillerle ardı ardına toplantılar gerçekleştirildi. Yapılan toplantılarda vekiller özellikle, suçlu lehine yapılacak düzenlemelerin toplumda oluşturacağı infiallerin dikkate alınmasını gündeme getirdi. Bu dururum dikkate alınarak dengeli bür düzenleme yapılması gerektiği üzerinde duruldu.

Özellikle uyuşturucu suçları, cinsel suçlardan hüküm giyenlerin, tahliyesinde psikolog, sosyal çalışma uzmanı gibi yetkililerin bulunduğu komisyon kararlarının dikkate alınması görüşü dile getirildi.

Parti kurmaylarından elde edilen bilgilere göre taslakta terör, kadna ve çocuğa yönelik cinsel saldırı gibi bazı suçlar hariç hükümlülerin cezaevinde yatış süresi kısalacak. Az ceza alanların cezaevine girdi çıktı yapmasının önüne geçilecek, kademeli bir şekilde denetimli serbestliğe geçiş yapılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.