İnternetten satışa sahte dövizli vurgun

İnternetten satışa sahte dövizli vurgun

Dolandırıcıların yeni hedefi internette satış yapanlar oldu. Zanlılar, internette satılık ilanı verilen elektronik eşyalara talip oluyor. Ürünü satacak kişiyle buluşup ödemeyi dövizle yapıyor. Mağdurlar paranın sahte olduğunu ancak döviz bürolarına gittiğ

 

Vatandanları görülmemiş yöntemlerle tuzağa düşüren dolandırıcıların son numarası olan 'sahte para tuzağı', bir emniyet amirinin eşini de mağdur etti. Polis kayıtlarına göre, İzmir'de emniyet amiri eşi S.A. yeni bir cep telefonu almak için kullandığı telefonunu internet üzerinden 2 bin liraya satışa çıkardı.
 
Telefonuna kısa sürede müşteri bulan S.A, randevulaşıp müşteriyle buluştu. S.A, pazarlığın ardından cep telefonunu bin 800 liraya sattı. Müşteri rolündeki kişiden telefon bedeli olarak bin dolar alan S.A, ardından parayı bozdurmak için dövizciye gitti.
 
DÖVİZ BÜROSUNDA ANLADI
 
Parayı bozdurup, kendine yeni bir telefon almak için dövizciye giden S.A, "Paran sahte" uyarısıyla acı gerçeği öğrendi. Sahte dövizleri yanına alarak karakola koşan talihsiz kadın, eşkâlini verdiği kişiden şikayetçi oldu. Polis, tokatçının peşine düştü.
 
Fark etmek imkânsız
 
Benzer yöntemle gerçekleşen dolandırıcılık olaylarının hızla arttığını söyleyen polis, "Bu tür vurgunlarda genellikle gerçeğinden ayırt edilemeyen dövizler kullanılıyor. Vatandaş günlük hayatta döviz fazla kullanmadığından gerçeğiyle ayırt edemiyor. Dolandırıcılar da bu gerçeği bildiğinden benzer vurgunlarda Türk parası kullanmıyor" diye konuştu.
 
CEM KARTAL  - BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.