iPhone’lara bomba bir özellik geliyor!

iPhone’lara bomba bir özellik geliyor!

Apple'ın iPhone'lara kablosuz şarj özelliği kazandırmak için yeni uzmanlar işe aldığı bildiriliyor. Şirket özel bir ped olmadan şarj etmeye izin verecek bir kablosuz şarj teknolojisi geliştiriyor.

Söylentilere göre iPhone'lar kısa bir süre sonra kablosuz şarj teknolojisine sahip olabilir. Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 7'nin bu özelliğe sahip ilk model olabileceği belirtiliyor.
 
Birden fazla rapora göre Apple, iPhone'lara yeni bir tür kablosuz şarj teknolojisi getirmeye yardımcı olmak için yeni uzmanlar işe almaya başlamış durumda. Böyle bir özellik henüz cihazlarda mevcut olmamasına rağmen Apple'ın son birkaç yıl içinde kablosuz şarja oldukça yakın ilgi gösterdiği biliniyor. Şirket bu konudaki araştırmalarına yardımcı olabilecek onlarca çalışanı daha işe aldı.
 
Son olarak ise Apple, gelecekteki iPhone modellerinde yer alabilecek kablosuz şarj ve ultrasonik teknoloji üzerine önceden uBeam'de çalışmış iki uzmanı görevlendirdi. Bu noktada çok fazla bilgi yok ancak Apple'ın Android (ve hatta Windows) cihazlarda mevcut olan geleneksel formu kullanmak istemediği, özel bir ped olmadan şarj etmeye izin verecek gelişmiş bir kablosuz şarj teknolojisi sunmak istediği belirtiliyor.
Apple'ın yapmaya çalıştığı, müşterilerin iPhone kullanmaya devam ederken hatta şarj cihazına yakın kaldığı sürece dolaşmaya izin verecek bir kablosuz şarj çözümü olarak tanımlanıyor. Özellikler henüz bilinmese de yakın kaynaklar Apple'ın 5 ila 10 metre aralığını hedeflediğini söylüyorlar.
 
Diğer Apple cihazlarda da yer alabilir
 
Böyle bir kablosuz şarj sisteminin oldukça yavaş çalışacağını söylemeye gerek yok ancak Apple mutlaka burada hızı hedeflemiyor. Şirket müşterilerine telefonlarını şarj cihazına takmadan yüzde 100 pil seviyesiyle evlerinden ya da ofislerinden ayrılmasına yardımcı olacak konforlu bir şarj sistemi sunmak istiyor.
 
Ayrıca Apple'ın iPhone'larda başarılı olacağına inanılan teknolojiyi MacBook dahil olmak üzere diğer cihazlara da getirmeyi planladığı düşünülüyor. Şu an için şirket kapalı kapılar ardında bu teknoloji üzerine yoğunlaşmış durumda. Ancak kaynaklar kablosuz şarjı ilk olarak iPhone 7'de göreceğimizi söylese de bunun hiç de gerçekçi olmayan bir hedef olduğu ifade ediliyor.
 
Daha büyük bir olasılıkla kablosuz şarj teknolojisi 2017 model iPhone'lara entegre edilecek. Aynı modelde çok daha önemli yenilikler görmeyi bekliyoruz. Söylentilere göre cihazda LCD yerine OLED ekrana yer verileceği gibi çerçevesiz tasarım ve ekrana entegre Touch ID ve FaceTime kamera ile tamamen yenilenmiş bir tasarım sunulacak.

Kaynak:Donanım Haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.