İş müfettiş yardımcıları Süleyman Soylu'yu bekliyor

İş müfettiş yardımcıları Süleyman Soylu'yu bekliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda iş müfettişi yardımcılarının kararnameleri hala imzalanmamış ve müfettişliğe atanma sıkıntısı devam etmektedir.

Yeterlik sınavında başarılı olan ve mülakat sonuçları açıklanan yaklaşık 350 iş müfettişi yardımcısı atama beklemektedir.

İş Teftiş Kurulu'nda görevli müfettiş sayısını yaklaşık üçte birini oluşturan bu kişilerin bazıları yaklaşık 1,5 yıldır atama beklemektedir.

Müfettiş yardımcılığı süresi yönetmelikte 3 yıl olarak belirlenmişse de göreve başlayalı 5 yıl olan müfettişleri yardımcıları bulunmaktadır.

2011 yılının Şubat ve Mart aylarında göreve başlayan 215 müfettiş yardımcısının, müfettiş yeterlik sınavı mülakat sonuçları 8 Ağustos 2014 tarihinde; 2011 yılının Mayıs ve Haziran aylarında göreve başlayan 34 müfettiş yardımcısının, müfettiş yeterlik sınavı mülakat sonuçları 1 Ekim 2014 tarihinde; 2012 yılının Şubat ve Mart aylarında göreve başlayan 98 müfettiş yardımcısının, müfettiş yeterlik sınavı mülakat sonuçları 20 Ağustos 2015 tarihinde açıklanmıştır.

Bu dönem içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Faruk ÇELİK, Ahmet ERDEM ve Süleyman SOYLU olmak üzere üç farklı kişi bakanlık görevinde bulunmuştur. Ve her bakan değişikliğinde atama süreci yeniden başlamıştır. Atamanın yapılması için neyin beklendiği bilinmemektedir. Çalışma hayatının barışının sağlanmasında önemli katkıları bulunan bu kişilerin atamalarının bekletilmesi motivasyon kaybına neden olmaktadır. Ayrıca ataması yapılmayan müfettiş yardımcılarının maddi kayıpları da gün geçtikçe artmaktadır.

Daha önce memurlar.net'te haberi yapılan diğer bakanlıklara (maliye, gümrük ve ticaret, çevre ve şehircilik) ilişkin atamalar yapılmış olup sadece iş müfettişi yardımcılarının ataması beklemektedir.

Süleyman Soylu'nun yaşanan mağduriyeti gidermesi bekleniyor.

 
Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.