IŞİD insanlık tarihini yerle bir etti

IŞİD insanlık tarihini yerle bir etti

Estirdiği terörle dehşet saçan IŞİD, insanlık mirası olan Musul'daki 7 bin yıllık tarihi eserleri yerle bir etti.

Binlerce masum insanı öldürerek, dehşet verici infaz görüntüleri yayınlayarak İslam'a büyük bir zarar veren IŞİD, insanlık mirası olarak görülen Musul'daki 7 bin yıllık tarihi eserleri balyozlarla yerle bir etti. Musul Müzesi'ni talan eden IŞİD, son barbarlığını yine servis etmeyi ihmal etmedi.

Aylardır Suriye ve Irak bölgesinde bulunan IŞİD işgal ettiği şehirlerdeki kültürel mirasları da yok ediyor. Yayınladığı dehşet verici infazgörüntüleriyle İslam'a büyük bir zarar veren IŞİD, insanlık mirası olarak adlandırılan Musul'daki arkeoloji müzesinde adeta katliam yaptı.

ÇEKİÇLERLE YERLE BİR ETTİLER

Basına yansıyan görüntülerde IŞİD mensuplarının Musul'daki Nineveh Müzesi olduğu iddia edilen müzede heykelleri yıktığı görülüyor. İnsanlığın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Ninova, tarihi 7 bin yıl öncesine kadar uzanan insanlık mirası eserleri günümüze kadar taşımıştı.



KİTAPLARI DA YAKIYORLAR

Müze içerisindeki heykelleri tek tek yok eden IŞİD mensupları daha önce de Musul'da Hz. Yunus'un mezarını bombalarla havaya uçurmuş, Musul’da 10 binden fazla kitabın, en az 700 nadir el yazmasının ve Osmanlı İmparatorluğu döneminin çok sayıda eserinin bulunduğu Musul Kütüphanesi’ni yakmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum