İslam Memiş TCMB sonrası açıkladı: Dolar ve gram altın ne olacak?

İslam Memiş TCMB sonrası açıkladı: Dolar ve gram altın ne olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TCMB'nin politika faizi kararı sonrası dolar ve gram altın tahmininde bulundu. Memiş, "Dolar'a karşı hangi enstrümanlar kaybetmişse o yükselecek" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Piyasası Kurulu 7 ay sonra Ağustos ayında politika faizinde değişikliğe gitmişti. Politika faizini yüzde 14'ten 13'e çeken Merkez Bankası Eylül ayında da aynı kararı aldı. Bugün saat 14'te toplanan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 12'ye çekti.

TCMB'den beklenen karar sonrasında Finans Analisti İslam Memiş'ten ilk değerlendirme geldi. Memiş, TCMB'nin kararının döviz ve altın piyasasında nasıl karşılandığını yorumladı.

TCMB'nin bu kararıyla dünyadan ayrıştığını vurgulayan İslam Memiş, "Sürpriz bir karar olarak 100 baz puanlık bir indirim yaptı. Merkez Bankası'nın yılsonuna doğru tek haneli bir faiz isteği var. Beklentiler yüzde 9 civarında. Dolar tarafında kısmı bir hareket var. FED'in kararlarından sonra emtia fiyatlarında negatif bir görünüm görmedik. Ons altında tarafında bin 660 dolar seviyesi güçlü bir destek seviyesi. Buradan hızlı bir toparlanma olabilir ve bin 705 dolar seviyesine kadar çıkabilir.. Gram altın fiyatları Putin'in açıklamalarıyla toparlandı, emtia fiyatları açısından satın alınmaya başlanabilir..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.