İşleriniz İyi Gidiyorsa Eğitim Bütçenizi İki Katına Çıkarın, Kötü Gidiyorsa Dört Katına!

İşleriniz İyi Gidiyorsa Eğitim Bütçenizi İki Katına Çıkarın, Kötü Gidiyorsa Dört Katına!

Genel Başkan Talip Geylan, Türk ve Türkiye yüzyılının eğitim ile inşa edileceğine dikkat çekerek, ülke olarak nederece büyük sıkıntılar yaşanıyor olsa da eğitimde tasarruf yapılamayacağını kaydetti.

Verimli bir eğitim hizmetinin sunulması için gerekli tüm tedbirlerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Geylan, açıklamasında şunları söyledi:

“İşleriniz iyi gidiyorsa eğitim bütçenizi iki katına çıkarın, kötü gidiyorsa dört katına!” Amerikalı düşünür Tom Peters söylemiş.. Kimin söylediğinden ziyade ne söylediğine bakmak lazım. Eğitimin, toplumun geleceği için taşıdığı büyük ehemmiyet ne güzel ifade edilmiş.

Her zaman dile getiriyoruz; ülkemizin geleceği eğitimle kurulacak, Türk ve Türkiye Yüzyılı eğitimle inşa edilecek. Her alanda tasarrufa gidebilirsiniz ama bir süre sonra eksikleri telafi edersiniz. Ancak eğitimde ortaya çıkan aksaklıkların ve kaçırılan fırsatların telafisi uzun yıllara ve nesillere sirayet edecektir. Bu itibarla, ülke olarak ne derece büyük sıkıntılar yaşıyor olsak da eğitimde tasarruf yapılamaz.

Nitekim Devletimizin kurucusu büyük Atatürk, daha Milli Mücadele devam ederken bile Ankara’da Maarif Kongresi’ni toplamış, en kötü koşullarda dahi eğitimle ilgili gayret ve kaygılarını öncelemiştir.

Bu nedenle, öğretmen açığının giderilmesi, bölgeler arası eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, okullarımızın alt yapı ihtiyaçlarının eşit şekilde sağlanması, ülkemizin ve çağın ihtiyaçlarına göre her kademede eğitim sisteminin düzenlenmesi, eğitim çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilerek daha verimli bir eğitim hizmetinin sunulması için gerekli tüm tedbirler ivedilikle hayata geçirilmelidir.”dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.