İsmail Koncuk: Yetkili Sendikayı Referandumla Belirleyelim

İsmail Koncuk: Yetkili Sendikayı Referandumla Belirleyelim

Sendika üyelerine ödenen toplu sözleşme ücreti konusunda sendika genel başkanları arasında çıkan tartışma sürüyor. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı son açıklamada Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı referanduma çağırdı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk; referandum yapalım

İsmail Koncuk yaptığı açıklamada Memur-Sen’i eleştirirken sandığı adres gösterdi ve referandum yapalım dedi. Memur-Sen’in kirli yollar ile üye yapmak için uğraştığını belirten Koncuk, Türkiye Kamu-Sen’i eleştiren Yalçın’a seslenerek Gel referandum yapalım, sonrasına bakalım dedi.

İSMAİL KONCUK; DOĞRU BULMUYORUZ

Memur-Sen tarafından toplu sözleşme talepleri arasında yer verilen sendikalı üyeler arasında yetkili sendika üyesi olanlara bir kat arttırımlı prim ücreti ödenmesini eleştiren Koncuk, Türkiye Kamu-Sen’in dayanışma aidatını da, üyeye farklı ödemeleri de doğru bulmadığını belirtti. Bu tarz uygulamalar ile sendikal tercihler üzerinde bir baskı unsuru oluşturulduğunu ifade eden İsmail Koncuk, bunun etik olmadığına değindi.

SANDIKTA HÜR İRADE VAR, BASKI YOK

Geçtiğimiz İLKSAN seçimlerinde Eğitim Bir-Sen’in delege seçimlerine katılmama kararını hatırlatan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı, İLKSAN seçimlerinde sandıktan kaçanların referandum da kaçacaklarını ifade ederek, Türkiye Kamu-Sen ile yarışmaya cesaretlerinin olmadığını vurguladı.

Sandıkta sendika üyelerinin hür iradesinin ortaya koyulacağını belirten Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı, sandıkta müdür, amir baskısı olamayacağını vicdan meselesi olacağına değindi. Memur-Sen’e çağrıda bulunarak hodri meydan diyen Koncuk açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

"Bu memur masada kendisini pazarlayanları, TİS kararlarının arkasında durmayanları, sarı sendikacılığın kendisine maliyetini iyi bilmektedir. Ayıptır,şimdi çıkmışlar şu sendika üyesine şu,bu sendika üyesine şu kadar.Bu açık bir ayrımcılıktır. Kamu Sen her türlü ayrımcılığa karşıdır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.