ISO 9001 Belgeli Anadolu Lisesi

ISO 9001 Belgeli Anadolu Lisesi

Kalite Yönetim Sistemi’ni başarıyla uygulayan ve bunu ispatlayan kuruluşlara verilen ISO 9001 sertifikası Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan denetlemeler sonucu Gülveren Anadolu Lisesine verildi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Ankara Mamak’ta bulunan Gülveren Anadolu Lisesi Türkiye’de nadir görülen bir başarıya imza attı. Devlet okullarının nerdeyse alması imkânsıza yakın olan ISO 9001 belgesini yönetim kalitesi ve uygulamalarıyla Gülveren Anadolu Lisesi geçen ay aldı. Ankara’da Gülveren Lisesi’yle birlikte bu belgeyi alabilen sadece bir devlet okulu var. Artık her yıl okulda denetlemeler devam edecek ve uygun görülmez ise belge geri alınacak. Türkiye’de devlet okullarının nadir olarak almaya hak kazandığı ISO 9001 sertifikasını alan Gülveren Lisesi büyük bir başarıya imza attı.

NADİR DEVLET OKULLARINDANIZ

Nadir devlet okullarının alabildiği belgeyi alarak büyük başarı sağlamasında pay sahibi olan Gülveren Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Öztürk, “Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından okulumuzun kalitesi, yönetimi ve uygulamaları denetime girdi. Denetim sonrası okulumuzun kaliteli bir sistem kurduğu ve ISO 9001 sertifikasını almaya hak kazandığımız belgelendi. Ankara’da bu sertifikayı alan 2’inci devlet okulu olduk. Bu belgeyi Türkiye’de alan ender devlet okullarından biriyiz. Okullarda yönetimler devamlı değiştiği için devlet okullarında işleyiz devamlı sekteye uğruyor” dedi.

KALİTEMİZİ İSPATLAYAN BİR BELGE

“Öğrencimizle, öğretmenlerimizle bütün okul olarak bu belgeyi hak kazandık” diyen Öztürk, “Okulumuzun eğitim kalitesini, yönetim kalitesini ispatlayan bir belge oldu. Velilerimize biz bu belgeyle şu mesajı veriyoruz; eğitim süreçlerini en iyi şekilde yürütecek kaliteye ve imkâna sahibiz. Türk Standardları Enstitüsü tarafından belirlenen standartlara uyan nadir okullardan biri haline geldik” diye konuştu.

OKULUMUZ İÇİN OTO KONTROL

ISO 9001 sertifikasının okullarına oto kontrol sağlayacağını savunan Öztürk,

“21 Ocak 2016’da bu belgeyi almaya hak kazandık. Belgeyi aldık bitti diye bir durum yok, yılda bir kez TSE tarafından yapılan denetlemeler sonucu okulun uygunluğu test edilecek. Bu belge aynı zamanda okulumuz için bir oto kontrol olacak. Toplam kalite çalışmalarımızın belli bir standart altına düşmemesi için devamlı çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı.  

habervaktim

habervaktim-8.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.