İstanbul dahil 19 ilde yüz yüze eğitime verilen ara uzatıldı

İstanbul dahil 19 ilde yüz yüze eğitime verilen ara uzatıldı

11 ilimizde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın yüz yüze eğitimin yapılmaması kararlaştırıldı.

1- İSTANBUL

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar ve buzlanma nedeniyle bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime 18 Şubat Perşembe günü, bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

İstanbul Valisi Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili İstanbullular, kar ve buzlanma nedeniyle; bütün eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 18 Şubat Perşembe günü, bir gün süreyle ara verilmiştir. Buzlanmaya karşı tedbiri elden bırakmayalım."

Valilikten yapılan açıklamada ise Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son verilere göre gece saatlerinden itibaren iç ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don beklendiği bilgisi verilerek, vatandaşlardan tedbirli olunması istendi.

Avrupa yakasında hafif olmak üzere akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmininin anımsatıldığı açıklamada, yarın ise havanın çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece saatlerinde yüksek kesimlerde karla karışık yağmurlu olması beklendiği bildirildi.

Kentte cuma günü ise havanın çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde yüksek kesimlerde karla karışık yağmurlu olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca bu gece ve yarın sabah buzlanma ve don olayları nedeniyle ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklarla karşılaşılabileceği ifade edildi.

2- ORDU

Ordu'da, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın yüz yüze eğitimin yapılmaması kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Tuncay Sonel başkanlığında toplanarak, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı yeni kararlar aldı.

Karar doğrultusunda, 18 Şubat perşembe günü il genelindeki resmi-özel tüm okullar, halk eğitimi ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme ile özel okullardaki takviye ve özel öğretim kursları da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime ara verildi.

Ayrıca yarın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacak.

3- BALIKESİR

Balıkesir'de kar yağışı sonrası oluşan buzlanma sebebiyle yarın 12 ilçede yüz yüze eğitim 1 gün ertelendi.

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimizin bazı bölgelerinde devam eden kar yağışı ve hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle yollarda oluşan buzlanma dolayısıyla 18 Şubat 2021 tarihinde 1 gün süreyle, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Erdek, Edremit Gömeç, Gönen ve Manyas dışındaki 12 ilçemizde birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan tüm ilkokullar ile köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi - özel ilkokullar, ortaokullar ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında, buralardaki tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim ana okulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında, yüz yüze eğitime başlama faaliyetinin 1 gün daha ertelenmesine ve 18 Şubat Perşembe günü bu okullarımızda uzaktan eğitime 1 gün daha devam edilmesine, karar verilmiştir" denildi.

4- GİRESUN

Giresun'da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı okullarda yüz yüze eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve buzlanma yüzünden kent merkezine bağlı sadece köy okulları ile Bulancak, Doğankent, Güce ve Yağlıdere ilçelerindeki tüm okullarda 18 Şubat perşembe günü yüz yüze eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Tirebolu, Şebinkarahisar, Piraziz, Keşap Görele, Espiye, Dereli, Çanakçı ile Çamoluk ilçelerinde de aynı nedenle yüz yüze eğitime 18 ve 19 Şubat'ta iki gün süreyle ara verildiği kaydedildi.

5- SAKARYA

Sakarya'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yüz yüze eğitime iki gün daha ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Olumsuz kış şartları nedeniyle 18-19 Şubat'ta resmi ve özel okullarımızda uzaktan eğitime devam edilecektir. Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel kurumlar da çalışmalarına iki gün ara vereceklerdir." ifadeleri kullanıldı.

Sakarya'da kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yüz yüze eğitime ilk önce 15 Şubat, ardından 16-17 Şubat'ta ara verilmişti.

6- GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de dün etkili olan kar yağışının ardından okullar bir gün daha tatil edildi.

Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada il genelinde etkili olan soğuk hava, buzlanma ve don olayları nedeniyle öğrencilerin sağlığı, can, mal ve ulaşım güvenliği için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi, özel ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 18.02.2021 Perşembe günü yüz yüze eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personeller de belirtilen gün de idari izinli sayılacakları kaydedildi.

Gümüşhane'de 17 Şubat Çarşamba günü de kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilmiş, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılmıştı.

7- ZONGULDAK

Zonguldak İl Hıfzıssıhha Meclisi yeni kararlar alarak özel ve resmi okullara tüm hamile ve engellilere 2 gün tatil edildi.

Zonguldak İl Hıfzıssıhha Meclisi Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplandı. Toplantıda yeni kararlar alınarak açıklandı. 16 -17 Şubat'ta özel ve resmi okullara tüm hamile ve engellilere tatil edilirken bu karar 2 gün daha uzatıldı. Alınan karara göre özel ve resmi okullara tüm hamile ve engellilere 17-18 Şubat tarihleri arasında 2 gün tatil edildi. Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklamada "İlimizde yoğun kar yağışının devam edeceği öngörüldüğünden buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi risklerden dolayı yüz yüze eğime başlaması kararlaştırılan il geneli Milli Eğitim okulları, resmi ve özel anaokulları, ilkokulların, ortaokulların ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı özel kreş, gündüz bakım evi ve çocuk kulüplerinde yüz yüze eğitime başlama faaliyetlerine 18-19 Şubat tarihlerinde 2 gün süre ile ertelenmesine bu süre zarfından uzaktan eğitime devam edilmesine Rehabilitasyon merkezlerinin yaygın eğitim kurslarının ve tüm özel kursların yüz yüze eğitimlerine 2 gün ara verilmesine bu süre zarfında Zonguldak merkez ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamle kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasına karar verilmiştir" denildi.

8- SAMSUN

Samsun'da, Yakakent haricindeki tüm ilçelerde kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime iki gün daha ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, 18 ve 19 Şubat 2021 tarihlerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Yakakent haricindeki tüm ilçelerde yüz yüze eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

Yakakent ilçesinde ise Karaaba İlk ve Ortaokulu ile Büyükkırık İlkokulunda yüz yüze eğitime 2 gün ara verildiği duyuruldu.

Açıklamada, okulların uzaktan eğitime devam edeceği belirtildi.

Kentte, 16 ve 17 Şubat'ta kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime 2 gün ara verilmişti.

9- KARS

Kars'ta, kar yağışı sebebiyle yüz yüze eğitime yarın ara verilecek.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AA muhabirine, kentte kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm eğitim kurumlarında, 18 Şubat 2021 Perşembe günü, yüz yüze eğitime ara verildiğini söyledi.

Öksüz ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelliler ve hamilelerin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

10- RİZE

Rize'de olumsuz hava şartları nedeniyle yarın yüz yüze eğitime ara verilecek.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "İlimiz genelinde kar yağışının devam etmesi ve yollarda oluşabilecek buzlanmadan dolayı yüz yüze eğitime, 18 Şubat Perşembe günü bir gün süreyle ara verilmiştir." ifadesine yer verildi.

Kamu kurumlarında çalışan engelli, kronik hastalığı olan ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

11- SİNOP

Sinop'ta kar nedeniyle okullarda yüz yüze eğitime 2 gün ara verilecek.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının etkili olduğu vurgulandı.

Okullara erişimde yaşanabilecek olumsuzluklara işaret edilen açıklamada, "Bu sebeple kentteki resmi ve özel her kademedeki okullarımızda yüz yüze eğitime, 18-19 Şubat'ta ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, uzaktan eğitimin ise sürdürüleceği kaydedildi.

12- BİNGÖL

Bingöl'de hava şartları nedeniyle yüz yüze eğitime 2 gün ara verileceği duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirmeler sonucu kent genelinde öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için tüm eğitim kurumlarında 18-19 Şubat'ta yüz yüze eğitime ara verileceği bildirildi.

"Resmi-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, özel eğitim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime iki gün süreyle ara verilmesine karar verilmiştir." ifadelerine yer verilen açıklamada, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin de söz konusu tarihlerde idari izinli sayılacağı belirtildi.

13- TRABZON

Trabzon'un Tonya ve Yomra ilçelerinde kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilecek.

Tonya Kaymakamlığından yapılan açıklamada, okul bahçelerinde yoğun kar bulunduğu ve olumsuz hava koşulları yüzenden taşımalı eğitimde aksamalar olabileceği belirtilerek, bu nedenle ilçede 18-19 Şubat tarihlerinde yüz yüze eğitime ara verildiği ifade edildi.

Yomra Kaymakamlığı da devam eden kötü hava koşulları ve buzlanma nedeniyle ilçedeki tüm okullarda yüz yüze eğitime 18 Şubat Perşembe günü ara verildiğini duyurdu.

Maçka ve Araklı ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle, 18-19 Şubat tarihlerinde yüz yüze eğitime ara verilmesi kararlaştırılmıştı.

14- ÇORUM

Çorum'un Mecitözü ve Ortaköy ilçelerinde, olumsuz hava koşulları dolayısıyla yüz yüze eğitime iki gün ara verilecek.

Ortaköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, 18-19 Şubat'ta yüz yüze eğitim yapılamayacağı belirtildi.

Meciözü Kaymakamlığı da ilçede taşımalı eğitim yapılan Çitli Şehit Dursun Demirkol ile İbek Şehit Osman Aydoğdu ilk ve ortaokullarında yüz yüze eğitime 2 gün ara verileceğini duyurdu.

15- YOZGAT

Yozgat'ta, olumsuz hava koşulları sebebiyle yarın yüz yüze eğitime ara verilecek.

Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde tüm okul ve kurslarda yarın yüz yüze eğitim öğretime ara verildiği, uzaktan eğitim yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı kaydedildi.

16- KASTAMONU

Kastamonu'nun 13 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın ve cuma günü yüz yüze eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Abana, Araç, Bozkurt, Cide, Çatalzeytin, Doğanyurt, İhsangazi, İnebolu, Küre, Seydiler, Şenpazar, Taşköprü ve Pınarbaşı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitim 2 gün daha yapılamayacak.

Yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve tüm ilçelerde yüz yüze eğitime 15-16 ve 17 Şubat'ta ara verilmişti.

17- NEVŞEHİR

Nevşehir'in Acıgöl, Avanos, Derinkuyu ve Ürgüp ilçelerinde yüz yüze eğitime bir gün ara verildi.

Söz konusu ilçelerin kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, il genelinde önceki gün başlayan kar yağışının aralıklarla etkili olması ve yollardaki buzlanma riski nedeniyle, yüz yüze eğitime 18 Şubat perşembe günü ara verildiği, hamile ve engelli kamu çalışanlarının da bir gün süreyle idari izinli sayılacakları bildirildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve tüm ilçelerde yüz yüze eğitime 17 Şubat'ta da ara verilmişti.

18- KONYA

Konya'da kar yağışı, soğuk hava ve buzlanma sebebiyle 8 ilçede 18 Şubat 2021 Perşembe, 3 ilçede ise Perşembe-Cuma günleri yüz yüze eğitime ara verildi.

Konya'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma sebebiyle 8 ilçede yüz yüze eğitime 1 gün, 3 ilçede ise 2 gün ara verildi. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre 18 Şubat Perşembe günü Bozkır, Çeltik, Hadim, Emirgazi, Halkapınar, Güneysınır, Doğanhisar ve Karapınar ilçelerinde 1 gün, Taşkent, Derbent ve Seydişehir ilçelerinde ise 2 gün yüz yüze eğitime ara verildi. Eğitimlerin uzaktan eğitim yoluyla yapılacağı belirtildi.

19- TOKAT

Tokat'ta bir ilçede taşımalı eğitime, 2 ilçe ile bir belde de yüz yüze eğitime 1 gün süre ile ara verildi.

Tokat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; olumsuz hava koşulları ve buzlanma riskine karşı yüz yüze eğitime verilen ilçeler açıklandı. Yeşilyurt ilçesinde taşımalı; Reşadiye ve Başçiftlik ilçe geneli ile Erbaa Gökal bölgesinde, yüz yüze eğitim-öğretime (özel eğitim ve rehabilitasyon kurumları dahil) 18 Şubat Perşembe günü ara verildiği belirtildi.

Ayrıca eğitim-öğretime ara verilen yerlerde kamu kurum ve kuruluşlarındaki engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan personelin de bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi. Tokat merkez, belde ve köyler ile diğer ilçelerde yüz yüze eğitim-öğretim devam edeceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.