İstanbul Emniyet Müdürü, polisi değil müdürü savundu

İstanbul Emniyet Müdürü, polisi değil müdürü savundu

İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan, polis N.C.'nin açığa alınmasının nedeninin ceza değil, sürücüyü 50 dakika bekletmesi olduğunu açıkladı

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN, ÇAKARLI ARAÇ OLAYINI ANLATTI

Özellikle sosyal medya birkaç gündür, durdurduğu çakar lambalı araçta bulunan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile tartışan polis memuru N.C.'yi konuşuyor. Sosyal medyanın iddiasına göre polis memuru N.C. Yelkenci'ye ceza yazdığı için açığa alınmış. AKŞAM Haber Müdürü Özkan Tamirak çok konuşulan olayın aslını İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'a sordu. Çalışkan şunları anlattı: "2017 yılında 22 milyon kişiye GBT yaptık. Her gün 100 bin kişiye GBT yapıyoruz. Tek bir şikayet gelmedi. Buradaki sıkıntı polis memurunun görevini doğru yapmamasıdır.

KANUN BELLİ

O gün aracı çakar olduğu için durduruyor. Kendisi trafikçi değil. Hemen trafik ekibini çağırması gerekirdi. Bunu yapmıyor. 50 dakika boyunca aracı bekletiyor. İl Emniyet Müdür Yardımcısı olay yerine gelene kadar aracı salmıyor. Nitekim gereken yapılıyor ve 106 TL ceza kesiliyor. Konunun İl Milli Eğitim Müdürü'yle bir ilgisi yoktur. O gün araçta o hareket kime yapılırsa yapılsın aynı şeyi yapardık. Biz polisiz, kanunlar neyi emrederse onu uygularız. Kimseyi ayırmayız. Polisin hiç kimseyi keyfi bekletmeye ne bir hakkı ne de yetkisi vardır. Müfettiş atadık. En ince noktasına kadar konunun takipçisi olacağım."

USULSÜZ GEÇİT YOK

Çok konuşulan "Çakar" rakamları ise 2018'in ilk 3 ayında şöyle; "ocak 82, şubat 77, martta 74 araca çakar-tepe lambası uygulamalarında işlem yapıldı. Toplamda 21 bin 276 TL ceza kesildi. 2017 yılında İstanbul trafik polisinin istatistikleri ise şöyle: "2 milyon 212.450 araç kontrol edildi. 1 milyon 475.308 araç ve sürücüye ceza uygulandı. 346,927,551 bin TL ceza kesildi. 92,954 araç trafikten men edildi.

FİRARİ 98 BİN KİŞİ YAKALANDI

İstanbul'da sokaklara tamamıyla hakim olmak isteyen polis, GBT uygulamalarını sıklaştırdı. İşte İstanbul'un asayiş ve trafik rakamları: 2017 yılında 22 milyon 262 bin 814 kişiye GBT yapıldı. 98 bin 355 aranan şahıs yakalanırken, 7 bin 379 silah ele geçirildi. Milyonlarca kişi uygulamaya tabi tutulsa da tek bir şikayet yok. Çünkü İstanbullu güvenli bir şehirde yaşamak istiyor. Bu yüzden polisin sık aramalarından rahatsız değil. AKŞAM

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.