İstanbul için seçim 23 Haziran'da yapılacak

İstanbul için seçim 23 Haziran'da yapılacak

Türkiye'nin beklediği karar çıktı. Yüksek Seçim Kurulu İstanbul'da seçimler ile ilgili kararı verdi. YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. Karar oy çokluğu ile alındı. Ak Parti YSK temsilcisi...

Türkiye'nin beklediği karar çıktı. Yüksek Seçim Kurulu İstanbul'da seçimler ile ilgili kararı verdi. YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. Karar oy çokluğu ile alındı. İstanbul'da seçimler 23 Haziran tarihinde yeniden yapılacak.

Türkiye 2019 yerel seçimlerinin ardından AK Parti tarafından yapılan, İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin tam kanunsuzluk nedeni ile seçimlerin iptaline ilişkin başvuru gündemi ile YSK öğle saatlerinde toplanmıştı. Türkiye nefesini tutmuş İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenip yenilenmeyeceğine odaklanmıştı. Yüksek Seçim Kurulu toplantısından karar çıktı. Yüksek Seçim Kurulu İstanbul'da seçimlerin iptaline ve seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.