İşte AK Parti'de 3 dönem kuralına takılan 57 isim!

İşte AK Parti'de 3 dönem kuralına takılan 57 isim!

Seçimlere kısa bir süre kala AK Parti’de milletvekili listesi hazırlanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Pazartesi günü listeye son şekil verilmesi beklenirken 3 dönem kuralına takılan 57 isimden hangilerinin mecliste yer almayacağı gündem

AK Parti'de daha önce alınan kararla 24., 26 ve 27. dönemi kapsayacağı duyurulan üç dönem kuralının kesin olarak uygulanacağı konuşuluyor. Bu kurala takılanlar arasında Mustafa Şentop, İsmet Yılmaz, Mustafa Elitaş, Bülent Turan, Binali Yıldırım Hayati Yazıcı, Mehmet Özhaseki , Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ ve Nurettin Canikli gibi isimler yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs'ta yeniden iktidar olmaları halinde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yeni isimlerin yer alacağını açıkladı. AK Parti tüzüğünde yer alan 3 dönem kuralını hatırlatarak "Üç dönem kuralı nedeniyle listelerde yeni isimler çokça yer alacak" dedi. Bu da akıllara "3 dönem kuralına takılan isimler kimler?" sorusunu getirdi.

PARTİNİN AĞIR TOPLARI KURALA TAKILIYOR

285 milletvekili olan AK Parti'de 57 isim 3 dönem kuralına takılıyor. Partinin üç dönem kuralına takılan önemli isimleri arasında Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ile Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Bülent Turan ve Yılmaz Tunç; AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mehmet Özhaseki, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Nurettin Canikli ve Vedat Demiröz yer alıyor. Kuralın istisnasız uygulanması halinde parti vitrininde yer alan pek çok önemli isim, Meclis dışında kalmış olacak.

KURMAYLARINA TALİMAT VERDİ
Çarşamba günü yapılan Grup Toplantısı'nın ardından Erdoğan, partisinin grup başkanvekilleriyle kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Burada Erdoğan'ın kurmaylarına listeleri hazırlarken üç dönem kuralını uygulayacağını söylediği bunun üzerine bazı grup başkanvekillerinin Erdoğan'a "O zaman adaylığa niye müracaat ettik?" diye sorduğu öğrenildi. Erdoğan'ın ise buna karşılık olarak "Yine topu bana attınız" diye espri yaptığı kaydedildi.

BAKAN OLARAK ATANABİLİRLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerden zaferle çıkması halinde 3 dönem kuralına takılan isimlerden bazılarının bakan olarak atanabilmesi ihtimali gündeme gelecek.

BAKANLAR MİLLETVEKİLİ ADAYI OLUYOR
Öte yandan Erdoğan'ın tüm kabine üyelerini milletvekili adayı yapacağını açıklamasından sonra bazı bakanların aday yapılacağı iller netleşmeye başladı: Fuat Oktay (Ankara), Bekir Bozdağ (Şanlıurfa) Fahrettin Koca (Bursa), Süleyman Soylu (Samsun), Mustafa Varank (Trabzon), Mehmet Kasapoğlu (Manisa), Adil Karaismailoğlu (İstanbul) eski Bakan Abdülhamit Gül (Diyarbakır).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.