İşte Babacan'ın yeni partisinin adı ve logosu

İşte Babacan'ın yeni partisinin adı ve logosu

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın parti kuracağı tartışmaları gündemi meşgul etmeye devam ederken,Türk Patent ve Marka Kurumu'na Yaşam ve Adalet Partisi için başvuruda bulunulduğu ortaya çıktı.

Yeni partinin adı ve logosu belli oldu

BAŞVURUDA BULUNULDU

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın parti kuracağı tartışmaları gündemi meşgul etmeye devam ederken,Türk Patent ve Marka Kurumu'na Yaşam ve Adalet Partisi için başvuruda bulunulduğu ortaya çıktı.


SOMUT BİR ADIM GELDİ
Siyasetin ana gündeminde yeni parti konuşulmaya devam ediyor. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan-Abdullah Gül’ün ikilisi tarafından kurulması beklenen yeni parti için bir somut adım daha atıldı.


 
Geçtiğimiz günlerde Davutoğlu’nun yeni parti için binasını tuttuğu belirtilirken, Türk Patent ve Marka Kurumu’na Yaşam ve Adalet Partisi için patent başvurusunda bulunulduğu ortaya çıktı.


DİKKAT ÇEKEN SİMGELER
Milli Gazete’de yer alan habere göre; Kısa adı YAP olan partinin logosunda “başak”, “güneş” ve “terazi” simgelerinin yer alması dikkat çekerken kurumun parti adı ve logosunu koruma ve inceleme altına aldığını belirtildi.

TARİH VERDİ
Yeni parti kuruluşu için hazırlıkların devam ettiği Ali Babacan cephesinde belli bir aşama kaydedildiği öğrenildi. Babacan'ın ekibinden bir ismin yeni partinin kuruluş tarihi için 2019 Aralık'ı işaret etti. "Kasım sonu, Aralık başı" itibariyle partinin kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığı'na verilmesi planlanıyor. Kaynaklar, şu anda erken seçim olasılığı görülmediği için partinin kuruluşunun "aceleye getirilmemesi" yönünde karar alındığı bildiriyor.

ALİ BABACAN'IN YENİ PARTİSİNDE KİMLER OLACAK?
Ekibin öncelikle "insan kaynağı" noktasında çalışmalar yürüttüğü öğrenildi. Kamuoyuna yansıyan isimlerin haricinde yeni partide olacak diğer isimlerin kim olacağı noktasında ise herhangi bir bilgi verilmiyor.

Daha önce AKP'de kritik görevlerde bulunan çok sayıdaki isminde Ali Babacan'ın ekibinin içerisinde görev alacağı konuşuluyor.

Yeni genel merkez binası için ise arayışın devam ettiği hatta bazı seçeneklerin değerlendirilmeye alındığı öğrenildi.

KADRO VAR, POLİTİKALARA KAFA YORUYORUZ
Babacan ve arkadaşlarının kendilerini nasıl konumlandıracağı ise merak edilenler arasında yer alıyor. Babacan'ın ekibinden bir siyasetçi ise bu mesele hakkında şu cevabı veriyor:


 
"Kendimizi herhangi bir siyasi kalıpla sınırlamak istemiyoruz. Türkiye'ye baktığınız zaman, sosyal hatlar gerilmiş, içeride ekonomik sorunlar var, iç politikada sorunları, dış politika sorunları var, toplumsal barış konusunda endişeler var, bütün bu endişe ve sorunları çözecek politika söylemine yapılanmaya ihtiyaç var.
"Bunu Türkiye'yi kuşatıcı kucaklayıcı bir kadro ve bu kadronun oluşturacağı çözüm politikaları diye tanımlamak daha doğru. Şu anda ANAP'ın 4 eğilimi Türkiye'yi kucaklamaya yetmez, keza 2002 AK Partisi de. Çünkü o günden bugüne Türkiye'de ve dünyada çok şey değişti. İsimlendirmelerle kafa yormayacağız.
"Bu sorunları çözecek kadro var ve kadroların üreteceği politikalara kafa yoruyoruz."
Babacan ekibi, "AKP içindeki, eğitimli, kentli" seçmenin kendi partilerine kayacağını hesaplıyor.

YENİ PARTİNİN OY ORANI
Partinin oturacağı seçmen kitlesi dışında, alacağı oy oranı da önemli. Ancak şu anda bu konuda somut bir çalışma yapılmadığı için net bir oy oranı ifade edilmiyor.

BABACAN'IN EKİBİ: LİDER DEĞİL, KADRO HAREKETİ OLACAK
Babacan hareketi, daha çok 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile anıldı. Gül'ün yeni parti oluşumu içinde yer almamakla birlikte, destek verdiği biliniyor.

Ancak Babacan'ın "karizmatik bir lider olamayacağı, bu nedenle Gül'ün gölgesinde kalacağı" yorumları da sık sık yapılıyor. Babacan ekibi, bu eleştirilere şu yanıtı veriyor:

"Zaten biz, bu bir lider hareketi değil, kadro hareketi diye yola çıkıyoruz. Bu bir avantajdır.
"İkinci dünya savaşı karizmatik liderlerin kaprislerinin yol açtığı yol açtığı bir faciadır. Onun için ortak akıl ve kadro hareketi olarak ortaya çıkıyoruz."

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum