İşte darbeci askerler için istenen cezalar

İşte darbeci askerler için istenen cezalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı darbeci askere yönelik ilk iddianamesini tamamladı. Sabiha Gökçen'i ele geçirmeye kalkan 62 asker için, 3 kez müebbet ve 15'er yıla kadar hapis isteniyor

İstanbulCumhuriyet Başsavcılığıdarbeci askerlere yönelikilk iddianamesini tamamladı.İstanbul Terör veÖrgütlü Suçlar BürosuSavcıları Hikmet Pak veBülent Başar tarafındanhazırlanan iddianame 189sayfa... Darbe girişiminden yaklaşık4 ay sonra tamamlanan iddianamedeSabiha Gökçen Havalimanı'nı elegeçirmeye çalışan 62 asker şüpheliolarak yer alıyor... Şüpheli askerlerin2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndagörevli yüzbaşı, astsubay, uzmançavuş ve erlerden oluştuğu öğrenildi.

MÜŞTEKİ BULUNMUYOR

Müştekinin yer almadığı öğrenilen iddianamede, cuntacı askerlerin 15 Temmuz gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kontrol altında tutmak istedikleri ve havalimanına ulaşamadan polisler ve vatandaşlar tarafından durdurulduğu anlatıldı.

İŞTE SUÇLAMALAR

İddianamede şüphelilere; anayasayı ihlal, yasama organına karşı suç, hükümete karşı suç, silahlı örgüte üye olma suçlamaları yöneltildi. İddianame Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı Vekili İsmail Uçar'ın onayına sunuldu. İddianame kabul edilirse şüpheliler, 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak. 15 Temmuz gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nca gönderilen askeri birliklerle, direnen vatandaşlar ve polisler arasında çatışmalar yaşanmıştı.

İSTENEN CEZALAR

Anayasayı ihlal TCK Madde 309- (1) Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılırlar.

Yasama organına karşı suç TCK Madde 311- (1) Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılırlar.

Hükümete karşı suç TCK 312- (1) Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs eden kimseye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilir.

Silahlı terör örgütü TCK 314- (1) Bu kısmın dördüncü ve beşinci bölümlerinde yer alan suçları işlemek amacıyla, silahlı örgüt kuran veya yöneten kişi, on yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

DİLEK YAMAN / Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.