İşte en yüksek devlet memuru ve maaşı!

İşte en yüksek devlet memuru ve maaşı!

İşte en yüksek devlet memuru ve maaşı!

En yüksek devlet memuru kim olacak?

Yeni yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre en yüksek devlet memuru Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı oldu. Mevcut sistemde en yüksek dereceli devlet memuru Başbakanlık Müsteşarı idi. Başbakanlık müsteşarının aylık maaşı 12 bin TL civarında. Yeni İdari İşler Başkanı'nın kim olacağı merak ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı En yüksek devlet memuru olan İdari İşler Başkanı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının en üst amiri olacak.

İdari İşler Başkanı, bütün birimlerin faaliyetlerini, işlemlerini ve hesaplarını denetlemekle görevli ve yetkili olacak. Belirtilen hizmetlerin mevzuata, Cumhurbaşkanının politika ve talimatlarına uygun olarak yürütülmesinde Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARI ARASINDA KOORDİNASYON SAĞLAYACAK

İdari İşler Başkanı, Cumhurbaşkanı adına, Anayasada belirtilen görevlerinin yerine getirilmesinde ve yetkilerinin kullanılmasında Cumhurbaşkanına gerekli hizmetleri sunacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi ile olan münasebetlerin yürütülmesi ve kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyonun sağlanması, devlet teşkilatının düzenli ve etkin bir şekilde işlemesini temin edecek prensiplerin tespiti için gerekli çalışmaları yapacak.

İdari İşler Başkanı, iç güvenlik, dış güvenlik ve terörle mücadele konusunda koordinasyonun sağlanması için gerekli çalışmalar ile yapılan çalışmaların kamuoyundaki tesirlerini izleme ve değerlendirme çalışmalarını da yürütecek. İdari İşler Başkanlığı, Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü, Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü, Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü birimlerinden oluşacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.