“İş’te Gençler” Projesi Farkındalık Artırma Toplantısı Yapıldı

“İş’te Gençler” Projesi Farkındalık Artırma Toplantısı Yapıldı

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Anadolu Gençlik Federasyonu’nun düzenlediği, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Sivil Toplum Diyaloğu ile “Sivil Toplum Destek Programı-VI (CSD-VI)” kapsamında gerçekleştirilen “İŞ’TE GENÇLER”

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Anadolu Gençlik Federasyonu’nun düzenlediği, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Sivil Toplum Diyaloğu ile “Sivil Toplum Destek Programı-VI (CSD-VI)” kapsamında gerçekleştirilen “İŞ’TE GENÇLER” isimli projenin faaliyetlerin biri olan Farkındalık Arttırma Toplantısı 17.06.2022 tarihinde Akar Otel'de gerçekleşti. 51 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantı Anadolu Gençlik Federasyonu Genel Başkan'ı ve İş'te Gençler Proje Koordinatörü Mesut Karaağaç'ın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında projenin kapsamından bahseden Karaağaç, bununla birlikte toplantının asıl amacı olan Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım süreci hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Konuşmasının sonlarına doğru toplantının genel akışından da bahseden Karaağaç daha sonra sözü Uluslararası İlişkiler Danışmanı Kadir Ertaç Çelik'e bıraktı. Konuşmasına, Avrupa Birliği'nin kurulmasının altında yatan nedenleri ve felsefesini anlatan Çelik daha sonra Türkiye'nin bu sürece hangi noktada dahil olmaya başladığından bahsetti. Türkiye'nin tarihi ve bulunduğu konum sebebiyle Avrupa'nın her zaman dikkatini çektiğini ve bu yüzden Türkiye'yi yanında tutmak istediğini söyledi.

Daha sonra Ankara Bilim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Harun Cem Meydan konuşmasına başladı. Konuşmasına ilk olarak katılımcılara soru sorarak başlayan Meydan, genç katılımcılardan Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Üyelik Süreci hakkındaki görüşlerini dile getirmelerini istedi. Gençlerin büyük bir çoğunluğu Avrupa Birliği’ne daha refah bir yaşama sahip olmak, daha iyi bir gelecek için ve insan haklarının Avrupa’da daha iyi korunduğunu düşündükleri için Avrupa Birliği’ne girmek istediklerini dile getirdi. Ayrıca Avrupa Birliği’ne girilmese bile ülkedeki insani yaşam standartlarının iyileştirilmesi gerektiğinden bahsettiler. Konuşmasında Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olduğu taktirde ne gibi sosyal düzenlemeler yapılacağı ve bireylerin hangi haklara sahip olacağı konusuna değinen Meydan, konuşmasının sonlarına doğru Türkiye adına yayınlanan raporlar hakkında bazı kesitleri paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.