İtalya'da Eğitim Süreci ve Pava Education

İtalya'da Eğitim Süreci ve Pava Education

Eğitim görmek özellikle bu günlerimizde çok büyük bir önem taşımaktadır. Eğitim görmenin amacı sadece okumayı ve yazmayı öğrenmek değildir.

Eğitim görmek özellikle bu günlerimizde çok büyük bir önem taşımaktadır. Eğitim görmenin amacı sadece okumayı ve yazmayı öğrenmek değildir. Bu amaçların yanında bir insan başkalarına bağlı kalmadan kendi hayatını yönetme becerisini kazanır. İtalya'da eğitim sürecinin başlangıcında iyi bir danışmanlık hizmeti önemlidir. Bu sayede istediğiniz sonuçlara en iyi şekilde ulaşacaksınız ve bölgedeki üniversitelerle iletişim içerisine gireceksiniz.

Eğitim Neden Önemlidir?

Eğitim hem ülke için hem de kişinin kendisi için çok büyük bir önem taşımaktadır. Aynı zamanda okulda iletişim becerilerini geliştirmektedir. Kusursuz bir yaşam için eğitim çok büyük bir önem taşımaktadır. Süreç içerisinde alacağınız İngilizce eğitimleri sayesinde oldukça profesyonel bir üniversite eğitimi ortaya çıkacaktır. Özellikle prestijli üniversiteler içerisinde onlarca farklı bölümlerde eğitim görmek mümkündür. Bu sayede dünya standartlarının üzerinde bir bölüm bitirme şansına sahip olacaksınız. Birçok yönden katkı sağlayacak olan bu üniversite hayatı sayesinde, gelişim sürecinizi en iyi şekilde desteklenecektir.

İtalya'da Eğitim Almak

İtalya’da eğitim süreci belli başlı başlangıçlar sayesinde mümkündür. Özellikle bu ülkede eğitim görmek isteyen Türk öğrenciler için çok avantajlı bir imkânlar oluşturulmuştur. İtalya'da oldukça çok bölüm bulunmaktadır. Moda, tasarım, mühendislik, mimarlık, işletme ve psikoloji bunlar arasında en iyi olanlardır. İstediğiniz bölümü ve üniversiteyi tercih etme sürecinizde Pava Education danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Danışmanlık hizmetleri sırasında ülke içerisinde bulunan tüm übiveristelere ulaşabilirsiniz. Bunun yanında yeterli yabancı dilimizin olmadığını düşündüğünüz dönemlerde firmanın sunduğu kurslara başvurabilirsiniz. Bu sayede çeşitli yöntemlerle en iyi şekilde yabancı dik eğitimlerine ulaşacak ve doğru şekilde öğrenim göreceksiniz.

İtalya da Eğitim Kaç Yıl?

İtalya’da eğitim toplam 3 yıl sürmektedir. Eğitim dili olarak İngilizce ve İtalyanca kullanılmaktadır.

Süreç içerisinde alınan eğitimlerin süresi değişmektedir. Bölge hizmetleri sırasında her türlü detaya özen gösterilmelidir. Alacağınız eğitimlerin başlangıcı birtakım danışmanlık hizmetleri sayesinde mümkündür. İtalya'da eğitim almak isteyen onlarca öğrenci arasından uygun koşullu başvuru süreçlerini sağlayan firmalardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bununla birlikte kabul edilme oranları yükselecek ve istediğiniz üniversiteye en kısa yoldan ulaşacaksınız.

İtalya’da Özel Üniversiteler

İtalya’da eğitim görmek isteyenlerin bazıları özel üniversiteleri tercih etmektedir. Ülkemizden İtalyan üniversitelerine çeşitli faaliyetlerle ulaşmak mümkündür. Bu aşamada ekonomik durum göz önüne alınmaktadır. İstenilen maddi durumların sağlanması hâlinde bölge üniversitelerine başvuru yapabilir duruma geleceksiniz.

Bir Türk öğrenci, çeşitli burs imkânlardan faydalanarak burs kazanabilir ve ücretsiz bir şekilde İtalya’da bulunan özel üniversitelerde eğitim görebilir.

Bazen türk öğrencilerin kazandığı burs yüzdesi %25, %50, %75 veya tam %100 olabilmektedir. %100 kazanmadıysanız üniversite bazı harçlarınızı tamamlarken, diğer harçlarınızı sizler halletme durumunda kalacaksınız.

Tercih etmenin bazı sebepler arasında bu sebepler bulunmaktadır:

  • İtalya'da özel üniversiteler tam 3 yıl sürmektedir.
  • Okuyan öğrencilerine staj görme imkânı sunar
  • Eğitim dili olarak İngilizce kullanılmaktadır
  • Birçok farklı ülkeden gelen öğrenciler bulunmaktadır
  • Birçok İtalya’da bulunan özel üniversiteler YÖK onaylıdır.

İtalya’da Devlet Üniversiteler

Çok maddi imkânı olmayan Türk öğrencilerin İtalya’da var olan devlet üniversitelerine başvuruda bulunabilirler. İtalya’da var olan devlet üniversiteleri de özel üniversiteler kadar iyidir. İmkanları çoktur ve öğrenciye en iyi hizmeti sunmak adına çalışma göstermektedirler. İtalya'da eğitim almak isteyen öğrencilerin Pava Education danışmanlık hizmetlerinden destek alarak burs başvurusunda bulunamaları önemli bir konudur.

İtalya'da devlet üniversitelerin özellikleri oldukça fazladır. Bu özellikleri şöyle sıralanabilir;

  • Dünyada sıralamaları içerisinde yer alan fakültelere sahiptirler
  • Bu tür üniversitelerin harçları oldukça ekonomiktir
  • Hem italyanca dilinde hemde ingilizce dilinde eğitim verilmektedir
  • Bir türk öğrencisi devlet üniversiteden mezun olduğu zaman italya’da iş bulma sıkıntısı yaşamayacaktır, iş bulma şansı oldukça yüksektir

İtalya’da Eğitim ve Master

Eğitimini Türkiye’de tamamlayıp İtalya’da master okumak isteyen Türk öğrencisi oldukça fazladır. Yaa da

İtalya'da okulunu bitirip yine İtalya da eğitim görmeye devam etmek isteyen kişiler mevcuttur. Bu süreçte Pava Education danışmanlık hizmetlerinin İtalya içerisinde bulunan şubelerinden destek alınabilir.

İtalya master ve yüksek lisans eğitimi almak için önemli bir ülkedir.  Birçok kişiye sunulan kaliteli hizmetler şu şekilde sıralanabilir;

  • İtalyada master eğitimi sadece 1 veya 2 yıl sürer. Fazla zamanınızı almaz ve sizleri de çok yormaz.
  • Birçok master programına stajlar da dahil olmaktadır.
  • Sektörel eğitim de verilmektedir, bu imkân öğrencilere sunulur.
  • Eğitim dili olarak ingilizce veya italyancayı seçebilirsiniz.
  • Burs olanakları oldukça fazladır ve kazanma şansınız da oldukça yüksektir.

Bir düşünceniz var ise bu konuda ve gerçekten İtalya’da eğitim görmek isterseniz o zaman Pava Education danışma hizmetlerinden yararlanmanız uygun olacaktır. Pava Education her sorunuza cevap verir ve çözüm bulmaya çalışır. Süreç içerisinde başarılı bir şekilde mezuniyete kadar eğitim sürecine devam etmek ve Birçok programda başarılar elde etmek mümkündür. Bu aşamada danışmanlık hizmetleriyle en iyi alanlara ulaşabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.