JÖH-PÖH sahaya inecek

JÖH-PÖH sahaya inecek

Afrin ve Fırat Kalkanı operasyonlarından tecrübeli Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timleri operasyonun ilerleyen safhalarında sahaya inecek.

Suriye'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı beklenenden daha hızlı ilerlerken, harekatın büyük bir kısmının meskün mahallerde icra edileceği belirtiliyor. Bu kapsamda Afrin ve Fırat Kalkanı operasyonlarından deneyimli Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timleri operasyonun ilerleyen safhalarında sahaya inecek. Şehir içinde yapılacak operasyonların sivil zayiat olmaması için yavaş ilerleyeceği belirtilirken; cadde, sokak, mahalle ve bahçeler adım adım taranacak.

399 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanı Hulüsi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, ve kuvvet komutanları bakanlıkta toplanarak operasyon hakkında değerlendirmede bulundu. "Harekat, planladığımız şekilde başarıyla devam ediyor" diyen Bakan Akar, şu ana kadar 399 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Ayrıca Resulayn kırsalında üç terörist yakalandı. Böylece operasyonun üçüncü gününde yakalanan ve teslim olan terörist sayısı on bire yükseldi. Milli Savunma Bakanlığı ayrıca, Fırat'ın doğusundaki 25 hudut karakoluna terör örgütünce dün yapılan taciz ateşlerine karşılık verildiği ve 16 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

RESULAYN ATEŞ ALTINDA

Harekatın üçüncü gününde, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait obüs ve topçu birlikleri sabah saatlerinde itibaren Resulayn'ı yoğun ateş altına alındı. Operasyona destek için gelen yeni Suriye Milli Ordusu askerleri de sınırı geçerek PKK/PYD-YPG'li teröristlerle sıcak temasa girdi.

ON DÖRT KÖY KURTARILDI

Resulayn ilçesinin batı kırsalındaki Tel Halef ve Asfar Neccar ile Tel Abyad yakınlarındaki Halave köyü, teröristlerden kurtarıldı. Böylece teröristlerinden arındırılan köy sayısı 14'e yükseldi. SMO askerleri, köylerde güvenlik tedbirleri alarak arama tarama faaliyeti başlattı.

Selçuk Böke - Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.