Kabine hesapları sil baştan

Kabine hesapları sil baştan

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın, MYK'da kapsamlı değişikliğe gidebileceği yönündeki kulis beklentilerinin aksine dar kapsamlı bir değişikliğe gitmesi, kabine revizyonuna ilişkin hesapların da yeniden yapılmasına yol açtı

Rıza ÖZEL

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, genel başkan seçilmesinin ardından partisinde ilk işbaşını dün Merkez Karar ve Yürütme Kurulu'nu (MKYK) toplayıp, "A Takımı" olarak da nitelenen Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) belirleyerek yaptı. Erdoğan, son kongredeki tüzük değişikliğiyle oluşturulan Genel Başkanvekilliği görevine Başbakan Binali Yıldırım'ı getirdi.

KABİNE HESAPLARI SİL BAŞTAN

Mehdi Eker, Cevdet Yılmaz, Fatih Şahin, Çiğdem Karaaslan, Abdülhamit Gül gibi kulislerde adları bakanlık için geçen isimlerin Erdoğan tarafından MYK'da tutulmaları, kabinedeki kapsamlı değişiklik için acele etmeyeceği yorumlarına yol açtı. AK Parti kurmayları ise bürokraside bir süredir oluşan bekleyişin bir an önce giderilmesi gerektiğini dile getiriyorlar. Nurettin Canikli, Bekir Bozdağ, Fatma Betül Sayan Kaya, Süleyman Soylu, Recep Akdağ, Mehmet Müezzinoğlu, Ahmet Arslan, Faruk Özlü ve Bülent Tüfenkci'nin yerlerini koruyacağı konuşulan kulislerde, kabinede ikinci bir kadın bakan için dışarıdan bakan seçenekleri de konuşuluyor.

Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.