Kadınlar gününde özel konukları ağırlayacak

Kadınlar gününde özel konukları ağırlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, başarıları ve fedakarlıklarıyla öne çıkan 250 özel kadını Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla vereceği resepsiyonda, aralarında temizlik görevlisi, polis, şehit annesi, vali, rektör ve köy korucularının da yer aldığı hayatın her alanından ve yurdun dört bir yanından kadınları ağırlayacak. İstanbul-Hong Kong seferini yapan uçakta nefessiz kalan bir bebeği hayata döndüren kabin memuru Sinem Aydemir'den şehit annesi Seniha Örül'e kadar yaklaşık 250 kadın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konukları arasında yer alacak. 

SAVAŞ MAĞDURLARI ve FEDAKÂR EŞLER... 
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek resepsiyona yaklaşık 250 kadın davet edildi. Davetliler arasında 2 kadın vali, 7 kadın muhtar, Van, Tunceli ve Bitlis'te görev yapan 3 kadın köy korucusu, 12 kadın rektör, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda görev yapan kadın il müdürleri ile doktorlar da bulunacak. Ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen beş Suriyeli kadının da katılacağı resepsiyona, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bünyesinde görev yapan polis, garson ve temizlik görevlileri de davet edildi. Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada şehit olan Komiser Ahmet Çamur'un eşi Hakim Gökçen Çamur ile Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaparken geçici görevle Muş'a giderken otobüsün devrilmesi sonucu ağır yaralanarak, tedavi gördüğü hastanede şehit olan Gökhan Emre Örül'ün annesi Seniha Örül de resepsiyona davet edilen isimler arasında yer aldı. Maltepe'de beş katlı binada çıkan yangında yatalak eşinin başından "Her şeyi göze aldım" diyerek ayrılmayan Mahinur Tunca, Tarsus'ta kalp krizi geçiren eşini televizyonda gördüğü kalp masajı yaparak kurtaran Tülay Yazlık, Beyşehir'de babasının vasiyetiyle yatağa bağımlı, işitme ve görme engelli 81 yaşındaki kimsesizin 13 yıldır gönüllü bakımını gerçekleştiren Leyla Ildırlı, Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde ayakkabı boyayarak 2 çocuğunu okutan 60 yaşındaki Sevim Koçak da Erdoğan'ın konukları arasında yer alacak. 

İŞTE ÖZEL KONUKLARDAN BAZILARI... 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ağırlayacağı diğer davetlilerden bazıları da şöyle: Eskişehir'de yaşayan ve rüyasında gördüğü caminin yapımına başlayan, Türkiye'nin ilk kadın cami dernek başkanı Aynur Eken. Bursa'da 112 Acil Servis ekibinde ambulans şoförlüğü yapan Hülya Durmaz, Türkiye'nin ilk kadın hava akrobasi pilotu olan Semin Öztürk, İstanbul-Hong Kong seferini yapan uçakta nefessiz kalan bir bebeğe ilk müdahaleyi gerçekleştirerek bebeği hayata döndüren kabin memuru Sinem Aydemir...

SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.