Kadir Güntepe için takipsizlik kararı

Kadir Güntepe için takipsizlik kararı

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe’nin de bulunduğu 3 kaymakam hakkında takipsizlik kararı verdi.

Mezopotamya Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukatın, Şırnak'ın Cizre, Silopi ve Beytüşşebap ilçelerinde 2015-2016 yıllarında sokağa çıkma yasağı ilan eden Kaymakamlar hakkında, insanlığa karşı suç işlemek, Anayasa’yı ihlal etmek ve görevi kötüye kullanmak iddiasıyla yaptıkları suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. Suç duyurusunu değerlendiren Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe'nin de bulunduğu 3 Kaymakam hakkında takipsizlik kararı verdi.

Savcılık, Türkiye Cumhuriyeti devletinin toprak bütünlüğünü, vatandaşın can güvenliğinin sağlanması amacı ile örgüt ile mücadele edilmesi şeklinde gelişen olaylarda şüphelilerin üzerlerine suç atfedilemeyecek olması nedeni ile kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildiğini ifade etti.

Mezopotamya Hukukçular Derneği karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.