Kalkınmada öncelikli bölgelerde eğitimcilere ilave haklar verilmelidir

Kalkınmada öncelikli bölgelerde eğitimcilere ilave haklar verilmelidir

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, istihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan eğitim çalışanlarına ilave özlük hakları ve teşvikler verilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, istihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan eğitim çalışanlarına ilave özlük hakları ve teşvikler verilmesi gerektiğini söyledi.

Memur-Sen Iğdır İl Divan Toplantısı’nda konuşan Muammer Karaman, öğrencilerin öğrenmeleri ve potansiyelini gerçekleştirebilmeleri için fırsatları eşitleyecek şekilde okullara kaynak aktarılmasının önemine dikkat çekerek, “Dezavantajlı öğrencilerin devam ettiği okullarda öğrenme eksikliklerini giderecek ek yatırımların yanı sıra, öğrencilerin başarılı olabilmesi için gerekli olan personel açığı giderilmeli; öğrencilerin, materyal kaynağı gibi her türlü kaynağa erişimi sağlanmalıdır. Bu nedenle, okullara kaynak dağılımının adil yapılması önem taşımaktadır. Eğitim kazanımlarını daha nitelikli kılmanın yolu hakkaniyetli olmaktan, eğitimde fırsat ve imkân eşitliğini sağlamanın en iyi aracının da devlet okullarını güçlendirmekten geçtiği unutulmamalıdır” dedi.

Sayısı bazı dönemlerde 80 bini aşan ücretli öğretmenlerle eğitim faaliyetlerinin yürütülmesinin normal olmadığını, olağanüstü şartlardan kaynaklanan bu durumun geçici olduğunun kabul edilmesi gerektiğini kaydeden Karaman, eğitimin kalitesini ve verimliliğini düşüren ücretli öğretmenlik uygulamasının terk edilmesi ve öğretmenlik mesleği içinde bir istihdam türü hâline gelmesinin önüne geçilmesi çağrısında bulundu.

“Kararlılık, tutarlılık, bütünlük ve süreklilik sağlayan eğitim politikalarının üretilmesine gayret edilmelidir” diyen Karaman, “Hata ve sorunları ortadan kaldırmak, daha verimli bir kamu hizmeti sunmak için gerekli değişim çabaları hiçbir şekilde askıya alınmamalıdır. Eğitimin kalitesi, eşitlik, hakkaniyet, eğitimin finansmanı, öğretmen niteliğinin artırılması, okuldaki öğrenme süreçleri ve okulların liyakat ilkesine göre daha etkili nasıl yönetilebileceği konularında sistemli yaklaşımlarla eğitimde kararlılık, tutarlılık, bütünlük, süreklilik sağlayan ve kamu yararını hedefleyen politikaların üretilmesine gayret edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Sendika olarak elde ettikleri kazanımlara da değinen Karaman, son bir yıl içerisinde 3600 ek göstergenin verilmesini, 424 bini aşkın sözleşmelinin kadroya geçirilmesini, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikte 600 bini bulan bir kitlede memnuniyet üretilmesini, 50/d’lilerin 33/a’ya alınmasını sağladıklarını dile getirerek, şöyle konuştu: “Elbette çözüm bekleyen, hâlâ çözülememiş sorunlarımız da var. Biz, bir yandan istikametimizi gündelik değişkenlere göre bozmayacak bir kararlılıkla yürüyeceğiz, diğer yandan üyemize, eğitim çalışanlarına, kamu görevlilerine ve ülkemize kazandırmaya, çözülmemiş sorunları çözmeye devam edeceğiz. 1. dereceye yükselen tüm kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması, kamu görevlilerine de bayram ikramiyesi verilmesi, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, deprem bölgesinde görevli olan kamu görevlilerine fazla çalışma ücreti ve tazminatların tavan miktar üzerinden ödenmesi, üniversite idari personelinin kurumlararası yer değişikliği hakkının gecikmeden hayata geçirilmesi, en düşük memur maaşı başta olmak üzere gelir düzeyi düşük olanlara seyyanen iyileştirme yapılması, şube müdürü, müfettiş yardımcısı, öğretmen, uzman, araştırmacı, şef, memur, hizmetli gibi birçok unvanda eğitim çalışanları arasında gelir adaletinin sağlanması için emek harcayacak, ter akıtacağız. Bu ve benzeri konularda mücadelemiz, girişimlerimiz, takibimiz devam ediyor, edecektir.”

Karaman, 15 Mayıs mutabakatlarınæa kadar sendikal çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edeceklerinin altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Değerlerimizden, kuruluş ilkelerimizden taviz vermeden yürüyüşümüzü, emek ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz. Kazanımlarımızın heba olmaması, emeğin ve kamu görevlilerinin hakkının korunması, vesayete geçit verilmemesi için var gücümüzle çalışacağız.”

Rektör Alma’ya ziyaret

Muammer Karaman, Eğitim-Bir-Sen Iğdır 1 No’lu Şube Başkanı Erkan Çiğdem ve 2 No’lu Şube Başkanı Öğr. Gör. Servet Türkan ile birlikte, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı ziyaret ederek, çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.