Kamu-Sen Akademik Zam Başvurusu

Kamu-Sen Akademik Zam Başvurusu

TÜRKİYE KAMU-SEN EKSİK AKADEMİK ZAM İÇİN MALİYE BAKANLIĞI`NA BAŞVURDU

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, akademik personel ücretlerinde yapılacak iyileştirmeye yönelik TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun tasarısındaki eksikliklerin düzeltilmesi için  Maliye Bakanlığı’na dilekçe gönderdi.

Dilekçede, 

a) Üniversitelerde görev yapan Akademik Uzman kadrosundaki kamu görevlilerinin de Yükseköğretim tazminatından faydalanması,

b) Yükseköğretim tazminatının emekli keseneğine dâhil edilerek düzenleme kapsamındaki personelin emekli maaşlarının da yükseltilmesi,

c)  Akademik teşvik ödeneğinin 2015 yılından itibaren ödenmeye başlanması ve bu çerçevede ilk yıl için kapsam dâhilindeki personelin tamamına akademik teşvik puanı alt sınırı olan 30 puan üzerinden Akademik teşvik ödeneği verilmesi,

ç) 2014 yılı enflasyon hedefinin %5,3’ten %9,4’e yükseltilmesi ve yıl içinde gerçekleşen enflasyonun memur maaşlarına yapılan artışın yaklaşık 2 katına çıkacak olması nedeniyle, ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi amacıyla, kamu görevlilerinin tamamına %5 ek zam verilmesi istendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Başkan İsmail Koncuk, akademik personelin maaşlarında yapılacak iyileştirmenin umut verici ve sevindirici bir gelişme olduğunu ancak, kanun tasarısında yapılacak düzenlemenin eksik tarafları bulunduğunu belirtti. Maliye Bakanlığı’na gönderdikleri dilekçeyle bu eksikliklerin hatırlatıldığını söyleyen Koncuk, istenildiği zaman toplu sözleşme ile belirlenen haklardan daha iyi şartlar içeren konularda kamu çalışanları için düzenleme yapılabileceğine işaret etti.

Hakim ve savcıların yanısıra akademik personelin maaşlarına yapılan iyileştirmeden diğer kamu çalışanlarının da faydalandırılması gerektiğini  vurgulayan Genel Başkan İsmail Koncuk, artan enflasyon karşısında maaşları eriyen kamu çalışanlarına ek zam verilmesini talep etti. Toplu sözleşme masasında yapılan kötü pazarlık neticesinde çalışanların ceplerine giren zamların çoktan kül olup gittiğini söyleyen Koncuk, bu durumun telafi edilmesi için Maliye Bakanlığı yetkililerini göreve davet etti. 

Türkiye Kamu-Sen olarak  bu duruma sessiz kalmayacaklarını ve 28 Ekim 2014 tarihinde saat 12.30’da TBMM önünde  ve tüm illerde yapacakları eylemle ek zam taleplerini hükümet yetkililerine ileteceklerini belirten Koncuk, kamu çalışanlarını haklarını korumak için eyleme katılmaya çağırdı.  


img_1019.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.