Kamuda yeni dönem! Yeni bakanlık geliyor...

Kamuda yeni dönem! Yeni bakanlık geliyor...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 'Güvenlik Bakanlığı' adı altında yeni bir bakanlık kurulacağını, başına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok yakın bir ismin atanacağını iddia etti.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 'Güvenlik Bakanlığı' adı altında yeni bir bakanlık kurulacağını, başına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok yakın bir ismin atanacağını iddia etti.

YEREL SEÇİMDEN SONRA

Fatih Altaylı, Habertürk'te "Yeni bakanlık mı gelecek" başlığıyla yayımlanan yazısında "Ankara'da, özellikle AK parti çevrelerinde, yerel seçimlerden sonra 'Yeni bir bakanlık' kurulacağı yolunda ciddi iddialar dolaşıyor. Bu bilgiyi bana veren dostum, AK Parti içindeki kulislere olduğu kadar, siyasetin zirvesindeki bilgilere de hakim olan ve pek de yanılmayan bir isim" ifadesini kullandı.

"Kulislere göre, Türkiye'de istihbarat alanında geçmişte yaşanan sıkıntıların, Türkiye'deki çok sayıda farklı istihbarat örgütünün birbirinden bağımsız çalışmasından ve sağlıklı bilgi paylaşımının olmamasından kaynaklandığı yolunda bir inanç hakim" diyen Altaylı, şöyle devam etti:

GÜVENLİK BÜROKRASİSİ YENİDEN YAPILANDIRILACAK

Bu durumun hem istihbarat zaafiyeti, hem de kaynak israfına neden olduğu düşünülüyor. Bu yüzden de seçimlerin hemen ardından "Güvenlik bürokrasisinin" yeniden yapılandırılacağı iddia ediliyor. Buna çözüm olarak da, Türkiye'de istihbarat toplamakla görevli tüm kurumların tek bir çatı altında toplanması planlanmış. Seçimlerden sonra Milli İstihbarat Teşkilatı, Genelkurmay İstihbarat ve Emniyet İstihbarat tek bir çatı altında toplanacak ve Beştepe'de birleştirilecek.

İşte ocak ayının en ucuz sıfır otomobilleri!

İşte ocak ayının en ucuz sıfır otomobilleri!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.