Kar tatilinde ek ders ücreti kesilir mi?

Kar tatilinde ek ders ücreti kesilir mi?

Kar tatili ek ders ücreti kesilir mi? Kar tatili nedeniyle bir çok ilde okullar tatil oldu. Peki kar tatili nedeniyle öğretmenler ek ders ücreti alabilecek mi?

Kar tatili ek ders ücreti kesilir mi?   Kar tatili nedeniyle bir çok ilde okullar tatil oldu peki kar tatili nedeniyle öğretmenler ek ders ücreti alabilecek mi? 

Ders görevlerinin çeşitli sebeplerle yerine getirilmemesi veya öğretime değişik sebeplerle ara verilmesi yüzünden ders görevini yerine getiremeyen öğretmenlerin bu sürelerde varsa ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılacak.

Böylelikle kar tatili gibi beklenmedik okul tatillerinde ek ders ücreti alamayan öğretmenin ek ders çilesi sona erecek.

Ayrıca eğitim kurumlarında yöneticilik görevlerinde geçici görevle görev yapanların görevlendirildikleri unvan ile asli görevleri için planlanan ek ders ücretleri arasında kıyas yapılarak fazla olan ek ders ücretinin ödenmesi de sağlanacak. Diğer kamu kurumlarına görevlendirilen öğretmenlere ek derslerinin verilecek.

Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller

Madde 24- (1) 1/9/2012 tarihinden geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli  nedenlerle  sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.